En directe: El gust és vostre

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Així consta en un acord de Govern aprovat aquest dimecres pel consell executiu.

Segons fonts del Departament d'Economia, aquesta transferència no es traslladarà en un augment de beneficiaris ni de l'ajuda que rebrà cada treballador. El pressupost de la mesura seguirà sent de 232 milions d'euros.

La transferència de crèdit és superior perquè es tracta d'una "previsió" que s'ha treballat durant aquestes últimes setmanes quan el registre encara no estava tancat. Un cop rebut el fons, la conselleria de Chakir El Homrani retornarà els 68 milions que sobren.

Els acords que reben la llum verda del consell executiu català es preparen durant setmanes i quan es va tancar el text que s'ha aprovat aquest dimecres el període per demanar les subvencions encara no s'havia acabat.

Per assegurar que el pagament arribaria a tothom i es podria fer de manera ràpida, la Generalitat va voler donar marge per cobrir els ajuts, que seran de 2.000 euros per tots els que complien els criteris.

"Quan es va determinar l'import inicial de la transferència de crèdit, el registre de sol·licituds encara no estava tancat. En aquell moment, es va fer una previsió de crèdit per assegurar que l'ajuda arribava a tothom que la demanés i per garantir que el pagament es pogués fer al llarg d'aquest mes de desembre i abans d'acabar les vacances de Nadal. La diferència de diners es retornarà al fons de contingència del Govern per a altres necessitats del Govern en el tancament del seu exercici", detalla el document aprovat.

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha afirmat que els 116.000 autònoms registrats no han de fer cap tràmit més per cobrar i ha assegurat que rebran els 2.000 euros que els toquen "abans de finalitzar les festes de Nadal", durant la roda de premsa posterior al consell executiu.