En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La consellera de Salut, Alba Vergés.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reconegut que les xifres de la pandèmia a Catalunya "no són bones" i que "tampoc ho són" les previsions per als propers dies.

"Si hem d'actuar ho farem, com sempre hem fet al llarg d'aquesta pandèmia", ha dit en ser preguntada sobre si es farà un pas enrere en el pla de reobertura després que l'Rt estigui per sobre de l'1. Ha donat la mateixa resposta pel que fa a un eventual canvi del pla de Nadal.

La consellera ha considerat que "fa pocs dies" que s'ha produït el canvi de tendència de les dades i que caldrà "veure com s'acaba concretant". En tot cas, ha expressat la seva "preocupació" i ha afirmat que el Govern hi està treballant però que parlarà "sense especulacions quan estigui el treball fet".

Vergés ha afirmat que el pla de reobertura és "transparent" i que estan treballant i analitzant la situació en base als indicadors marcats en aquest pla. Ha reconegut que des del Govern veuen "amb preocupació" les dades perquè hi ha una pujada de casos i d'ingressats. "És una zona que ens ha de fer valorar molt bé com procedim en els propers dies. Això ho aniran coneixent i ara ho treballarem", ha manifestat.

Per la seva banda, el vicepresident amb funcions de president del Govern, Pere Aragonès, demana la col·laboració de la ciutadania per reduir tota aquella activitat social "prescindible". Ho ha dit en una piulada a Twitter, on ha reconegut que les dades de la covid-19 a Catalunya "no són bones". "Seguim pendents de la seva evolució", ha assegurat, demanant a la gent que actuï amb "responsabilitat".

Un missatge que arriba després que la portaveu del Govern, Meritxell Budó, hagi subratllat aquest dimarts que cal estar molt alerta amb l'evolució del coronavirus després que l'Rt s'hagi disparat per sobre de l'1 i el risc de rebrot s'hagi enfilat fins als 219 punts.

De cara als pròxims dies, l'executiu estudiarà si és necessari fer canvis al pla de Nadal previst.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS