En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Interior de la Deixalleria Municipal de Llagostera.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La campanya “compromís residu zero” pretén que els llagosterencs assumeixin una sèrie d’hàbits encaminats a la prevenció de residus.

Tots aquells que participin a la campanya poden obtenir una bonificació de fins al 30% de la taxa d’escombraries.

Per adherir-se a la campanya cal assumir diversos compromisos, com ara la reducció dels residus generats a l’habitatge, reduir al mínim l’ús d’envasos, embolcalls i objectes d’un sól ús, fer una compra responsable, prioritzar la reutilització i la reparació dels objectes, i en cas de generar algun residu inevitable, s’ha d’efectuar la seva gestió.

Des de l’Àrea de Media Ambient de Llagostera es faran inspeccions anual a les persones inscrites a la campanya “compromís residu zero” per avaluar el grau de compliment aplicant diversos criteris basats en accions quotidianes de prevenció d’envasos i plàstics i residu zero.

Un cop s’ha fet la inspecció s’obtindrà una puntuació que determinació la bonificació que s’aplicarà a la taxa d’escombraries que serà d’entre el 15 al 30%.

Per formar part d’aquesta campanya cal omplir un formulari. S'hi pot accedir AQUí.

D'altra banda, l'Ajuntament de Llagostera ha instal·lat una mini deixalleria al passeig Pompeu Fabra, en concret a la cruïlla amb els carrers Álvarez de Castro i Pau Casals. S'hi poden dipositar residus de petit format.

En aquest punt es poden llençar cartutxos d’impressora, telèfons mòbils, piles, bateries, bombetes de baix consum i LED, bolígrafs, taps de plàstic i petits aparells electrònics. Es tracta de residus el reciclatge dels quals són de molta importància per tal de reduir el greu impacte mediambiental que tenen.

Des de l’Àrea de Medi Ambient es demana que se’n faci un ús adequat. També recorden que pels residus diaris s’ha de seguir utilitzant el sistema porta a porta i per a emergències es pot fer ús, dins l’horari d’obertura, de la Deixalleria Municipal (c/ Mitgjorn).

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS