En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Esteve Font en el moment de rebre la vacuna contra la covid-19 per part d'una infermera. / Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Esteve Font, un usuari de 93 anys de la residència Gent Gran Creu de Palau de Girona, ha estat la primera persona de les comarques gironines a rebre la vacuna contra la covid-19 aquest diumenge a la tarda.

Pocs minuts després, ha estat l'Imma Fornells, una auxiliar de geriatria que fa anys que treballa al centre, la que ha rebut la primera dosi del vaccí de Pfizer i BioNTech. Les encarregades de subministrar les dues vacunes han estat dues infermeres que coordinen el procés a la demarcació.

En les properes setmanes es vacunaran unes 11.000 persones entre usuaris de residències i treballadors sanitaris de les comarques de Girona. Les encarregades de subministrar les dues primeres dosis són també les responsables de la coordinació de la vacunació en aquests centres a les comarques de Girona.

La Ruth Martín és una de les infermeres i parla de "moment històric". Explica que han tingut "una bona rebuda" per part dels residents i dels treballadors i que la gran majoria autoritza a vacunar-se. Això ha de facilitar arribar més aviat a la immunitat de grup en aquests centres que Salut espera haver aconseguir d'aquí a unes sis setmanes.

En aquest sentit, tant el delegat del Govern a Girona, Pere Vila, com el gerent del CatSalut a la Regió de Girona, Miquel Carreras, han recordat que "no ens podem relaxar" i cal mantenir les mesures de seguretat. "És un canvi de tendència però no es pot abaixar la guàrdia perquè la cobertura no es comença a produir fins deu dies després de la segona dosi. Tenim molts dies per endavant per seguir amb les mesures que hi ha o si cal, encara més", ha assenyalat Carreras.

La consellera de Salut, Alba Vergés, considera que l'inici de la vacunació suposa "un punt d'inflexió" en el transcurs de la pandèmia. Vergés ha recordat que en les properes dues setmanes hauran rebut la primera dosi fins a 104.000 persones de les residències de Catalunya.

Un fet que també ha celebrat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha fet una crida al personal sanitari que treballa en aquests centres a vacunar-se per poder assumir la immunitat de grup als geriàtrics catalans com més aviat millor.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS