En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, encara que es pugui frenar la corba l'objectiu és reduir "clarament" la taxa d'infecció i aturar els ingressos hospitalaris.

De fet Argimon aposta per mantenir les restriccions vigents "alguns dies més" si bé la decisió final encara no està presa i s'estudiarà aquesta mateixa tarda.

Ha avisat que els malalts que ingressen a l'UCI i a planta seguiran augmentant, i per això ha considerat "convenient" que es prorroguin més dies les mesures actuals, que inclouen el confinament municipal. 

El secretari de Salut Pública ha explicat que per primera vegada en un mes s'ha trencat la tendència de positius detectats per tests d'antígens i és menor a fa una setmana si es comaparen les dades d'aquest dimarts amb el mateix dia la setmana passada.

Per això, i pel fet que no s'hagin observat més pneumònies, Argimon ha parlat "d'optimisme moderat". En qualsevol cas, ha afegit que cal esperar a veure les dades d'aquest dijous i divendres per veure si es manté i l'objectiu marcat s'aconsegueix.

Al ritme actual de contagis, ha apuntat, en dues setmanes s'arribarà a la mateixa situació que el punt més àlgid de la segona onada, uns 30.000 infectats a la setmana. Amb tot, Argimon, ha matisat que no s'ha produït una "explosió" a causa de les festes de Nadal sinó que l'epidèmia segueix creixent de la mateixa manera que ho fa des del pont d'octubre.

Salut ha fet 235.000 proves diagnòstiques fins ara, amb un total de 1.600 positius. Dues terceres parts de les proves s'han fet amb tests d'antígens.

D'altra banda, sobre el cribratge amb PCR d'automostra als centres educatius, se n'han fet 12.500 entre dilluns (5.500) i dimarts (7.000). D'aquestes, ja es coneix el resultat de 1.600 amb 54 positius, un 3,4%. Argimon ha valorat el resultat com a "alt".

Sobre la possibilitat que se celebrin eleccions el 14-F Argimon ha afirmat que "no és la millor decisió" des del punt de vista epidemiològic però ha recordat que no és Salut qui ha de decidir-ho.

"Nosaltres sabem que estem en pandèmia, que tenim unes 20.000 persones infectades i uns 4 contactes per cada infectat. Això dona una xifra d'unes 100.000 persones a les que hem de garantir un dret fonamental, que és el de vot", ha dit sobre el nombre total de persones que estarien aïllades bé per ser positius o per se contacte estret d'un positiu.

Segons ell, que aquestes persones trenquin l'aïllament per votar en una franja de vot reservada no és la millor opció.

D'altra banda, també ha dit que vacunar els membres de les meses electorals no seria possible si les eleccions són el 14-F però ha deixat la porta oberta a estudiar-ho depenent de com es trobi el pla de vacunació en el moment que se celebri la cita electoral si finalment s'ajorna.

De fet, el secretari de Salut Pública tampoc no s'ha mullat sobre quan seria millor ajornar-les perquè "és una pandèmia d'incerteses", però sí que ha dit que al maig esperen que hi hagi més gent vacunada i que a mesura que s'acosti la primavera i el temps millori "vagi millor" l'evolució dels contagis.

Vota el número 1

Pel 8 de març

COL·LABORADORS