En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els promotors del festival Pepe Sales de Girona i alguns dels artistes convidats i col·laboradors durant la presentació de la 14a edició. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest dissabte 23 de gener arrencarà la 14a edició del Festival d'Art Independent Pepe Sales al Centre Cultural de la Mercè de Girona, enguany centrada en l'escriptor Charles Bukowski.

Ho farà amb una exposició col·lectiva de 35 artistes diferents. Cada un d'ells s'ha inspirat en l'obra de l'autor nord-americà per a la seva creació.

En el cas en què la sala d'exposicions quedi plena, els organitzadors del festival han instal·lat unes pantalles a l'exterior per tal que la gent vegi totes les obres que hi ha. A més, també s'hi podran veure dibuixos inèdits del mateix Bukowski que ha cedit la família de l'escriptor.

Per altra banda, Edgar Massegú presentarà una performance també inspirada en Bukowski. En ella, es mostrarà una màquina d'escriure i els espectadors hauran de mirar a través d'un forrellat com activant la màquina, una dona es va movent al ritme de l'escriptura. Segons el mateix Massegú, l'espectacle preveu finalitzar amb "un coit entre tots els participants".

La programació seguirà el diumenge 24 a les set de la tarda amb la reproducció del documental 'Born into this' al Cinema Truffaut. En ell, es posa de relleu a la figura de Bukowski com a referent de la cultura popular i social.

Dins de la programació també en destaca el passi de curtmetratges inèdits en homenatge a l'escriptor. En ell hi participaran més d'una quinzena d'artistes –la majoria d'ells de les comarques gironines– com ara Albert Serra, David Ruiz o Ariadna Raventós. Els curts es podran veure en el mateix Cinema Truffaut de Girona el dimecres 27 de gener a partir de les set de la tarda.

El codirector del festival, Lluís Llamas, ha detallat que el Pepe Sales vol seguir mostrant "diverses disciplines artístiques" a través d'un escriptor que marca cada edició, en aquest cas Charles Bukowski. A més, aquest any seguiran apostant per "confrontar" l'obra de Bukowski "amb la realitat".

Amb això, els organitzadors volen comparar la gran depressió americana que va viure Bukowski amb la crisi actual generada per la pandèmia. "Les crisis es repeteixen i l'única manera fer-hi front és amb la informació que ja tenim", ha explicat Llamas. De fet, el codirector ha recordat que l'autor americà "ho va passar molt malament" perquè va viure "la gran depressió disfressada del somni americà".

La programació del Pepe Sales tancarà el 5 de gener, amb la finalització de l'exposició al Centre Cultural de la Mercè. Tots els actes són gratuïts, però caldrà que la gent reservi la seva plaça enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Per altra banda, el festival oferirà tots els seus actes en línia i els interessats podran seguir-lo a través de la seva pàgina web.

Vota el número 1

Pel 15 de desembre

COL·LABORADORS