En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'acusat d'abusar sexualment de la filla, d'esquenes, davant el tribunal de la Secció Tercera de l'Audiència de Girona. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons sosté la fiscalia, els suposats abusos van començar el 2008, quan la família vivia en una casa de Sant Joan de Mollet, al Gironès. A més del matrimoni i la filla, a la casa també hi vivien tres fills més (que ella havia tingut anteriorment).

La fiscalia relata que l'acusat aprofitava les estones que ell i la menor s'estaven al sofà, i ningú més els veia, per fer tocaments a la seva filla i masturbar-se davant seu.

El ministeri públic sosté que l'home hauria abusat de la menor com a mínim sis vegades entre aquell any i el 2011. I que més endavant, ja quan el matrimoni s'havia separat, els tocaments van continuar.

Al seu escrit, la fiscalia recull que el processat hauria despullat la filla de cintura cap avall i li hauria tocat les parts íntimes aprofitant que la nena anava a dormir a casa seva durant el règim de visites.

En concret, segons l'acusació, hi hauria hagut més episodis d'abusos entre els anys 2014, 2015 i 2016, quan l'acusat vivia en un pis al Barri Vell de Girona, a Flaçà, i de nou, en un altre habitatge de Sant Joan de Mollet.

Davant del tribunal de la Secció Tercera de l'Audiència de Girona, el processat ha negat els càrrecs. L'acusat, que només ha respost les preguntes del seu advocat, ha atribuït la denúncia al ressentiment. Ha explicat que fa uns quatre anys que ja no manté relació amb la filla, i que "els problemes" amb ella van començar quan va tornar a casar-se, va deixar de pagar la pensió i no li comprava regals.

"Ja no li podia pagar els mòbils que volia", ha relatat. L'home ha dit que la menor es portava malament amb la seva nova parella i, davant del tribunal, ha admès: "El meu error va ser casar-me i abandonar la meva filla".

Per la seva banda, la filla ha dit que el seu pare li feia tocaments explicant-li que era "un joc". Ha declarat que, mentre vivien a Sant Joan de Mollet, l'home aprofitava les estones que els dos estaven sols al sofà, i que la seva mare netejava i els altres fills eren fora, per abaixar-li els pantalons i tocar-li les parts íntimes.

Després de la separació, la filla ha dit que, quan anava a veure el seu pare, ells dos sempre dormien junts. I que era aleshores quan l'home la despullava, la tocava i es masturbava davant seu. La noia ha explicat que la situació va allargar-se fins al 2016, quan després de fer una classe sobre educació sexual, va veure que "allò no era normal" i va dir-li al seu pare que s'aturés.

Ell, segons ha explicat, va enfadar-se, la va tornar a portar amb la seva mare i a partir d'aleshores ja no va saber-ne res més. La filla també ha dit que no havia denunciat el pare fins un any després, quan va decidir explicar-li els abusos a la seva mare mentre les dues s'estaven discutint.

Durant la seva declaració, però, la menor ha respost en diverses ocasions que hi havia coses que no recordava. A més, la defensa ha posat de relleu que, tot i que ella ha sostingut sempre que els abusos havien començat quan tenia 8 anys, en realitat aquell 2008 en tenia 5 (perquè va néixer el 2003).

Al judici també ha declarat el psicòleg que fa seguiment a la menor. Ha explicat que les alteracions de comportament de la filla són "congruents" amb una situació d'abusos sexuals, però també ha dit que podrien ser compatibles amb una situació de "ruptura" de la relació amb el pare.

Al final de la vista, la fiscalia ha mantingut la petició de 6 anys de presó per a l'acusat per un delicte continuat d'abús sexual a menor de 16 anys. A més, demana que es passi 10 anys en llibertat vigilada, que se'l privi de la pàtria potestat i que hagi d'indemnitzar la filla amb 20.000 euros. La defensa sol·licita l'absolució. El judici, que s'ha celebrat a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS