En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Procicat ha decidit prorrogar dues setmanes més les restriccions vigents a Catalunya en aquest moment.

Així doncs, durant 14 dies més es mantindrà el confinament municipal i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana. També quedaran tancats els centres comercials, els establiments de més de 400 metres quadrats i els gimnasos.

Tot i que els indicadors de la covid van a la baixa, no ho fan les hospitalitzacions i els crítics. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha ressaltat com de preocupant considera que és que en els últims 30 dies s'hagi augmentat en 300 el nombre de persones ingressades a les UCI, 100 de les quals l'última setmana. "Aquest és el punt clau de la nostra situació epidemiològica i assistencial", ha insistit.

La decisió d'allargar les restriccions es pren el mateix dia que s'han superat els ingressos hospitalaris i els pacients a l'UCI. Hi ha 612 malalts de Covid a les UCI i torna a haver-hi més de 2.800 ingressats en total. Tot i això, el risc de rebrot baixa a 678 punts i la velocitat de transmissió recula a l'1,09.

D'altra banda, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha demanat a la ciutadania que "entengui" l'existència i la durada de les restriccions i continuï complint tot i la "fatiga". "Hi ha hagut mesures molt restrictives de drets fonamentals i això no és gens menor", ha admès en una compareixença davant de la Diputació Permanent del Parlament.

Malgrat el cansament pel context, ha demanat que es mantingui el compliment "generalitzat" dels ciutadans, a qui ha agraït la seva "resiliència". "Cada dia que passa té molt més mèrit que la gent estigui complint", ha dit.

Sàmper també ha dit que actualment s'està treballant amb Salut propostes per incorporar "mesures estructurals preventives" que permetin la reobertura del comerç, esports o la restauració així com fent un estudi de bones pràctiques a nivell internacional.

Vota el número 1

Pel 8 de juliol

COL·LABORADORS