En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'alcaldessa de Tossa de Mar, Imma Colom, rebent la vacuna contra la covid-19. / Foto: Ajuntament de Tossa de Mar

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'arribada de la vacuna contra la covid-19 a Tossa de Mar ha aixecat polèmica després que l'alcaldessa del municipi rebés el vaccí. En concret durant la campanya que es va fer al geriàtric.

La vacunació es va fer el 12 de gener. Aquell dia l'alcaldessa, Imma Colom, va rebre la dosi corresponent.

Posteriorment, l'Ajuntament del municipi va penjar una fotografia a les xarxes socials en què es podia veure Colom rebent la vacuna.

Això ha destapat la polèmica amb Tossa Unida, un grup de l'oposició, qui acusa l'alcaldessa d'haver fet un "acte insolidari" i una "falta de respecte per la resta de veïns del municipi". De fet, Tossa Unida ja ha demanat un ple extraordinari per reprovar el comportament de l'alcaldessa.

L'alcaldessa del municipi ha respost que no ha fet "cap trampa" per rebre aquesta vacuna, ja que ella estava dins de la llista que va fer la residència per vacunar als residents i personal del centre. "M'he vacunat per solidaritat", ha afirmat Colom.

Imma Colom és metgessa del CAP de Tossa, però està en excedència des que va accedir a l'alcaldia del municipi. Tot i així, ella segueix col·laborant amb el geriàtric i atén als residents que ho necessitin quan el CAP del municipi tanca. Per això ha reafirmat que la seva vacunació està totalment avalada. "Soc metge abans que alcaldessa, si em necessiten, jo hi vaig", ha afegit Colom.

A més, l'alcaldessa ha afegit que no pensa dimitir i que tornarà a la residència properament per rebre la segona dosi i es tornarà a fotografiar. De fet, Colom se sent "molt contenta" d'haver rebut la vacuna i que tots els usuaris del geriàtric també ho hagin fet.

Segons va detallar l'alcaldessa en un ple municipal el 19 de gener, la residència va vacunar en primer lloc a tots els residents del centre i posteriorment al personal sanitari. A continuació també va convocar als col·laboradors habituals, com ara el podòleg i el perruquer i per últim els usuaris del centre de dia.

D'altra banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha recordat que el protocol de vacunació tan sols contempla el "voluntariat continuat" en centres hospitalaris i també en geriàtrics. Argimon ha fet aquestes declaracions aquest dimecres després que  sortís a la llum que l'alcaldessa de Tossa de Mar, Imma Colom, s'hagués vacunat.  

Davant d'això, Argimon ha assegurat que no coneixia el cas en profunditat però que en el protocol no s'inclouria aquells que "hi van un cop al mes". Segons fonts de Salut, la residència hauria inclòs l'alcaldessa a la llista de persones per vacunar.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS