En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó. / Foto: Ruben Moreno (presidència)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que els serveis jurídics estan analitzant el contingut de la sentència després que aquest dilluns el TSJC hagi fet públics els arguments per mantenir les eleccions el 14-F.

Tot i que l'executiu català no hi està d'acord, no té intenció de presentar recurs. I és que a pocs dies de les eleccions no vol generar més incertesa sobre la data de les eleccions.

En aquest context, Budó ha garantit que el Govern ha treballat perquè les eleccions es puguin fer el 14 de febrer amb "totes les garanties democràtiques i totes les garanties sanitàries i d'higiene possibles".

Segons la consellera, tothom podrà anar a votar sigui quina sigui la seva situació i ha recordat que la via per sol·licitar el vot per correu continua oberta fins al 5 de febrer. De fet ja hi ha 183.000 sol·licituds. El que representa un 180% més de sol·licituds respecte al mateix període de les últimes eleccions catalanes del 2017. Budó també ha destacat que suposa el "màxim absolut" de vot per correu en unes eleccions ja que s'han superat les 170.000 sol·licituds que es van registrar a tot l'Estat en les últimes eleccions espanyoles del 2016.

Pel que fa a la jornada electoral, ha defensat que tothom pot exercir el seu dret a vot i, per tant, encara que es mantingui el confinament municipal, la consellera ha explicar que anar a votar en un col·legi electoral serà una excepció més com també ho és anar a treballar, a estudiar o al metge. Budó ha considerat que "no és una cosa molt generalitzada" que hi hagi persones que resideixin en un municipi diferent on estan empadronades i que les que es troben en aquesta "excepcionalitat" podran desplaçar-se al col·legi que els hi pertoca.

Budó ha afirmat que no li consta que hi hagi la intenció de convocar una altra reunió de la taula de partits per analitzar com s'està desenvolupant la campanya electoral en un context de pandèmia. Segons la consellera, "s'estan duent a terme els compromisos i tots els partits estan fent la campanya amb les mesures i acords presos i seguint les recomanacions". Coincidint amb l'inici de la campanya, els partits van acordar prioritzar els actes telemàtics i organitzar esdeveniments que no impliquin que els ciutadans trenquin el confinament municipal.

Vota el número 1

Pel 7 d'octubre

COL·LABORADORS