En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, l'acusat d'abusar sexualment de la fillastra a Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un acusat que s'enfronta a 12 anys de presó per abusar sexualment i de manera continuada de la fillastra de 14 anys.

Segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, l'acusat i la mare de la menor eren parella des del 2016 i convivien en un domicili de Girona amb la víctima i amb una filla en comú que en el moment dels fets, l'any 2018, tenia 1 any.

"L'abril del 2018, quan la menor tenia 14 anys i el processat 42, aprofitant la relació de parentiu i de superioritat, l'acusat li va fer creure que eren parella sentimental", exposa la fiscal que afegeix que, d'aquesta manera, va convèncer la víctima per mantenir relacions sexuals "freqüents".

Va durar "almenys un mes", temps durant el qual van tenir relacions sexuals completes "almenys en deu ocasions".

Els abusos sexuals els va denunciar la mare de la menor el 3 de maig del 2018, quan va trucar als serveis d'emergències. D'entrada, va dir que era per denunciar que la menor havia estat víctima de tocaments per part del seu pare biològic. Un cop la patrulla de paisà dels Mossos va ser al domicili, però, també va dir que l'acusat –padrastre de la nena- mantenir relacions sexuals amb la menor.

Els dos agents dels Mossos d'Esquadra han explicat al judici, que s'ha fet a la secció tercera de l'Audiència de Girona, que l'acusat va admetre durant la declaració policial que estava "enamorat" de la menor i que tenien una relació de parella. Per això, el van detenir immediatament perquè, segons el Codi Penal, l'edat legal per al consentiment és a partir dels 16 anys.

Aquesta declaració davant dels Mossos, però, l'acusat no la va confirmar al jutjat d'instrucció ni tampoc al judici a l'Audiència. El processat només ha respost a les preguntes de la defensa i ho ha fet per negar les acusacions.

La menor i la seva mare no han volgut incriminar l'acusat al·legant que no recorden res i han evitat ratificar les declaracions que van fer al llarg del procediment.

Tot i això, la fiscalia ha mantingut la petició de 12 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual a menor de 16 anys amb prevalença de la relació de parentiu i de superioritat. També s'enfronta a 10 anys de llibertat vigilada i a indemnitzar la víctima amb 10.000 euros.

A l'informe, la fiscal ha remarcat que hi havia una "desigualtat total" d'edat entre l'acusat i la menor i considera que el fet de dir al judici que no recorda res és un "intent desesperat" de la víctima de no perjudicar el processat. "Que hi hagués consentiment no evita el retret penal perquè quan una víctima és menor de 16 anys aquest consentiment és inexistent", ha afegit.

A més, la fiscal també ha argumentat que el processat es va aprofitar de la situació de "vulnerabilitat" de la víctima perquè la va seduir i li va fer creure que eren parella després de saber que havia estat víctima d'abusos per part del seu pare biològic.

La defensa, per contra, sosté que, tenint en compte les declaracions al judici, no hi ha "cap prova de càrrec" contra l'acusat i sol·licita que l'absolguin. En cas de condemna, demana que li apliquin una atenuant de confessió –perquè va reconèixer els fets als Mossos tot i que no ara se'n desdiu- i de reparació del dany perquè paga el lloguer de l'immoble on viuen la mare i la menor.

El judici ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS