En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, el professor d'hípica acusat de fer tocaments a una alumna. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia, el processat és el propietari d'una hípica de Vilallonga de Ter on la menor hi anava a muntar a cavall.

Cap a un quart de cinc de la tarda del 19 de gener del 2019, exposa l'acusació pública, l'alumna que aleshores tenia 15 anys va intentar acariciar un cavall "que no es deixava".

Va ser llavors quan l'acusat i la menor van entrar dins la quadra de l'animal: "Després de conversar sobre els cavalls, l'acusat la va abraçar deixant caure la mà fins al cul de la menor i mantenint-la allà durant l'abraçada". Segons la fiscalia, el processat ho va tornar a fer una segona ocasió, fins que la menor es va "apartar" i van sortir de la quadra.

Al judici, que s'ha fet a la secció tercera de l'Audiència de Girona, la menor ha explicat que es va espantar molt perquè, fins aquell moment, la relació que havien tingut era "molt bona" i mai s'havia imaginat que li podria fer els tocaments. Tan bon punt va sortir de la quadra, va anar corrents fins al lloc on hi havia la mare d'una altra alumna –amb qui havia anat fins a l'hípica- i li va explicar el que havia passat. Després, ho van acabar explicat a la seva mare, que va denunciar els fets.

L'acusat, que ha declarat al final del judici i ha respost només a les preguntes del seu advocat, ha negat els fets. El processat ha explicat que estava a la zona de les quadres ferrant un cavall i que va ser la menor qui li va demanar ajuda perquè l'euga no es deixava acaronar: "Vam entrar a la quadra perquè ella m'ho va demanar".

El propietari de l'hípica ha explicat que les quadres són molt petites i hi ha poc espai. Per això, va fer entrar primer a l'alumna i ell es va col·locar darrere seu. També ha dit que va mantenir tota l'estona una mà al cap del cavall per evitar que l'animal es mogués i pogués fer-li mal tant a ell com a la menor. L'acusat ha negat haver abraçat la menor i haver-li tocat el cul.

El processat ha atribuït la denúncia a una "bronca" que aquell matí li va clavar a la nena pel seu rendiment durant una classe de bàsquet a cavall. La seva defensa, a més, també ha apuntat que, com a conseqüència de l'espai reduït de la quadra, la menor hagués pogut "malinterpretar" algun contacte accidental.

La fiscalia subratlla que la declaració de la menor ha estat "persistent" al llarg de tot el procediment i també sosté que, si hagués volgut incriminar l'acusat per un desig de venjança, hauria pogut "magnificar" l'episodi: "Sempre ha explicat el mateix".

Per això, l'acusa d'un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys i sol·licita 3 anys de presó, que no es pugui apropar a menys de 300 metres de la víctima durant 10 anys, 6 anys de llibertat vigilada i que indemnitzi la víctima amb 2.000 euros pels danys morals.

La defensa demana l'absolució i, en cas que el tribunal dicti una sentència absolutòria, sol·licita que li apliquin una atenuant de reparació del dany i una altra de dilacions indegudes.

El judici ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Pel 7 de maig

COL·LABORADORS