En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fecasarm ha considerat "ridícula" i "del tot insuficient" l'ampliació d'horaris d'una hora més al matí i una més a la tarda que ha aprovat aquest dijous el Procicat.

L'entitat segueix reclamant que els locals puguin obrir a la nit per fer sopars "com a mínim" entre les vuit del vespre i dos quarts d'onze de la nit, amb l'objectiu d'ampliar-la més endavant fins a les 23h o les 00h, especialment els caps de setmana.

Joaquim Boadas, secretari general de Fecasarm, ha atribuït l'augment de contagis dels darrers mesos "a les restriccions imposades a la restauració" ja que "clarament han fomentat les trobades de familiars i amics" i festes "il·legals" en espais "inadequats i sense mesures sanitàries ni de seguretat".

En aquest sentit, Boadas ha recordat que, segons les dades del Ministeri de Sanitat, entre el 70 i el 81,5% dels contagis i brots provinents de l'ambit social es produeixen en reunions de familiars i amics, "mentre que la restauració ha aportat un 3'5%" de les infeccions.

D'altra banda, Fecasarm recorda que hi ha dues interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en què es posa en qüestió l'estratègia de les franges horàries perquè "el virus no es transmet més en unes hores determinades que en unes altres", i en què s'obliga el Govern a buscar "noves i millores mesures" en l'àmbit de les restriccions.

És per això que l'entitat demana a la Generalitat que busqui mesures "no tan restrictives i més eficaces" com ara tests previs, aparells de desinfecció de l'aire, registres d'assistents o mascareta obligatòria quan no s'estigui menjant o bevent.

Vota el número 1

Pel 23 d'abril

COL·LABORADORS