En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ECOM, representant del col·lectiu de persones amb discapacitat física de Catalunya, valora molt positivament l'avenç en la remodelació dels trens de Rodalies per fer-los accessibles: "És un avenç històric".

Les entitats asseguren que la remodelació per fer accessibles les unitats de la sèrie 447 suposa que pràcticament tot el parc de Rodalies de Catalunya seria ja accessible.

Destaquen que és un pas per exercir el dret a la mobilitat quotidiana de les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda però recorden que hi ha tasques pendents. Perquè el servei sigui plenament accessible, diuen, cal tenir en compte tota la cadena de viatge i per això cal avançar en les estacions per garantir ascensors i resoldre el forat entre l'andana i el tren.

A més, també demanen millorar la gestió dels espais reservats dins dels trens, ja que sovint estan ocupats per bicicletes i patinets, que no tenen suficient espai tampoc.

D'altra banda, apunten a adaptar altres serveis quotidians de transport ferroviari, com ara els trens regionals.

Pel que fa a la millora de l'accessibilitat del parc de trens de rodalies duta a terme, ECOM considera que és important donar-la a conèixer a les persones que se’n poden beneficiar perquè realment sigui efectiva.

Fan una crida a actualitzar la informació sobre l'accessibilitat dels trens a l'aplicatiu de rodalies, a la seva web i als panells informatius de les estacions.

Vota el número 1

Pel 23 d'abril

COL·LABORADORS