En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat aquest dimarts que esperen començar a vacunar les persones majors de 80 anys la setmana que ve.

Els responsables de Salut van assenyalar la setmana passada que començarien a vacunar les persones de molt alt i alt risc a partir de mitjans o finals de mes.

En una roda de premsa conjunta, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha assegurat que el curs acabarà amb "tot el personal" dels centres educatius vacunat i calcula que són unes 155.000 persones, comptant docents i altres treballadors de centres públics, concertats i privats. Segons ha explicat Salut en les últimes hores, els docents es troben entre els col·lectius essencials i rebran la protecció de la covid-19 en els propers tres mesos.

D'altra banda, El 75,5% dels grups de convivència estable a les escoles amb un alumne amb coronavirus no van tenir un cas secundari durant el primer trimestre del curs. El percentatge de grups amb un sol cas índex s'eleva al 79% en aquest segon trimestre i supera el 80% a educació infantil, educació primària i cicles formatius.

Segons les dades que han presentat els departaments d'Educació i Salut aquest dimarts per fer balanç del curs un mes després de la tornada de les vacances de Nadal; unes setmanes que transcorren en plena tercera onada de la covid-19.

Pel que fa al cribratge amb automostres dels professionals dels centres educatius, ha tingut una participació del 76%, amb 112.377 proves fetes, i s'han detectat 1.790 positius (1,6%).