En directe: Top 25 - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

La consellera de Salut, Alba Vergés.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat que sestà revisant les restriccions per frenar el coronavirus –que caduquen el diumenge- i davant una possible flexibilització ha advertit que la revisió ha de ser "amb contenció".

En roda de premsa aquest dimarts, Verges ha apuntat que la majoria de dades marquen una tendència positiva i que la situació epidemiològica està millorant, encara que ha demanat ser "prudent" perquè la pressió assistencial encara és alta".

En ser preguntada per quins sectors podrien beneficiar-se d'aquesta flexibilització, Vergés ha dit que s'està tractant la situació "tècnicament" al Procicat.

D'altra banda, i després que el TSJC hagi admès a tràmit un recurs de Fecasarm per obrir la restauració fins a les 10 de la nit, la consellera en funcions ha advertit que els jutges "no poden fer d'epidemiòlegs". "És molt perillosa aquesta deriva", ha afegit.

Mentre que aquest dimecres començarà la vacunació a personal docent de menys de 55 anys, aquesta setmana també està previst que comenci a grans dependents i a persones majors de 80 anys. Vergés no ha volgut concretar el dia exacte en què s'iniciarà en aquest grup però ha avançat que podria ser dijous o divendres.

Amb tot, ha remarcat que l'atenció primària hi tindrà un paper molt important perquè serà qui logísticament veurà com es pot organitzar. La consellera ha remarcat que és un grup poblacional complex perquè ha de ser vacunat amb el vaccí de Pfizer –que ha d'estar en una temperatura molt baixa i s'ha d'administrar ràpidament- i perquè en alguns casos implica un desplaçament dels professionals fins al domicili.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS