En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Per pal·liar els efectes negatius derivats de pandèmia, l’Ajuntament de Llagostera ha destinat un total de 50.000€ en ajuts directes a autònoms i negocis locals.

Els quals s’han vist obligats a tancar totalment o parcial en el marc de les mesures adoptades pel govern.

En concret es van obrir dues línies de subvencions fruit del treball conjunt amb el Consell de Promoció Econòmica que aplega representants dels diferents sectors econòmics del municipi i representants de tots els grups polítics amb representació municipal.

En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Llagostera, Eduard Díaz, ha explicat que “les dues línies de subvencions s’han dissenyat de forma conjunta amb representants dels sectors econòmics afectats. Díaz ha destacat també que “des de l’equip de govern creiem que aquesta forma participativa de treballar és la més adequada per adaptar-nos a les necessitats reals”.

En la primera línia de subvencions es van tramitar 44 sol·licituds i s’hi van destinar 27.500€. Es podia demanar la subvenció per les despeses per adequar els llocs de treball a les noves mesures d'higiene i salut laboral així com la compra de mascaretes, guants, gel hidroalcohòlic, la quota del lloguer del local, les despeses de manteniment del local durant el període de tancament i l’IBI d’aquelles persones propietàries de locals comercials o industrials que hagin condonat com a mínim el 50% del lloguer.

En la segona línia de subvencions, dotada amb 22.500€ s’hi han pogut acollir els sectors obligats a tancar arran de la resolució de 15 d'octubre, per la qual s'adoptaven noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la COVID-19 al territori de Catalunya. A Llagostera aquesta resolució afectava principalment a bars, restaurants, estètiques i centres de bellesa.

El procediment de concessió s’ha simplificat al màxim la presentació de documentació així com la seva concessió per tal d’agilitzar-ne la tramitació.

Per calcular la quantitat destinada a cada beneficiari s’ha establert un sistema de puntuació en funció del número de setmanes tancades compreses entre el dia 15 d'octubre i el 22 de novembre. En les puntuacions també s’ha tingut en consideració si el tancament ha estat parcial o total i si el local és de propietat o de lloguer.

Vota el número 1

Pel 31 de març

COL·LABORADORS