En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La covid-19 ha magnificat les desigualtats estructurals i laborals entre homes i dones, que s'ha fet visible sobretot en els serveis essencials, un dels sectors més afectats per la pandèmia i que més presència femenina tenen.

Els sindicats CCOO i UGT alerten que la bretxa salarial disminueix a un ritme molt lent.

Segons les últimes dades disponibles del 2018, la bretxa salarial a Catalunya és del 22,2%, és per això i coincidint amb el dia europeu per a la igualtat salarial que els sindicats reclamen mesures específiques a les empreses i de caràcter social per acabar amb la bretxa retributiva.

La bretxa de l'any 2018 era del 23,35% entre les persones de nacionalitat espanyola, i del 17% entre les de nacionalitat estrangera. A més, l'any 2019 un 71,90% de les dones van tenir ingressos dues vegades per sota del salari mínim interprofessional.

Per això, els sindicats demanen més compromís de les empreses en negociar un pla d'igualtat i registrar-lo, la dotació de personal format en gènere que detecti discriminacions laborals, transparència en els sistemes retributius que garanteixin la no discriminació de gènere o la millora la regulació de la contractació a temps parcial (perquè les dones són les més afectades per la temporalitat i parcialitat).

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS