En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El projecte 'Obrir Girona' té per objectiu principal superar una de les limitacions que ha portat la pandèmia. Vol contribuir a poder tornar a obrir al públic esdeveniments esportius, culturals i d'oci.

El projecte, que impulsa el Centre Blockchain de Catalunya (CBCat), es basa en una aplicació mòbil de passis digitals, que permeten certificar que els assistents no tenen la covid-19.

L'aplicació, batejada com a ICC AOKpass, generarà un passi verd per a tots aquells qui estiguin lliures del virus. Qui ho certificarà seran les farmàcies. En el cas de les persones vacunes, la validació serà automàtica; però aquells qui no hagin rebut les dues dosis del vaccí hauran de passar un test d'antígens.

'Obrir Girona' preveia fer la prova de foc aquest diumenge, durant un partit de rugbi femení de la Divisió d'Honor B del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG). Però finalment, no serà així. Entre d'altres, perquè encara falta rebre l'aprovació del Procicat. Per això, el partit es jugarà sense públic.

El president del CBCat, Quirze Salomó, recorda que 'Obrir Girona' és una prova pilot, i que "en entorns com aquest, les dates no són fixes". "Nosaltres vam presentar un calendari temptatiu bastant optimista, però sempre hem treballat contemplant aquesta possibilitat", afegeix.

Sigui com sigui, els organitzadors del projecte subratllen que 'Obrir Girona' no s'atura. De fet, aquesta setmana ja han començat les formació a les farmàcies. "Faran tests d'antígens i es convertiran en notaris de la teva salut; si t'has vacunat, en donaran fe i ho validaran a l'app, o faran els testos corresponents", explica Salomó. "A partir d'aquí, es generarà la credencial al mòbil i es podrà entrar a qualsevol dels actes organitzats", concreta el director del CBCat.

En paral·lel, el CBCat ja ha posat en servei l'aplicació mòbil, que es pot descarregar de manera gratuïta tant a dispositius IOS com Android. Durant la setmana vinent, es farà una jornada de prova de l'aplicació, destinada tant als usuaris com a les farmàcies i als organitzadors d'esdeveniments. El Centre Blockchain anima la ciutadania a descarregar-se-la.

A més, des del CBCat recorden que s'està treballant conjuntament amb els Departaments de Salut, Interior i Polítiques Digitals "per coordinar el projecte amb totes les garanties".

Entre d'altres, s'està acabant de concretar un calendari definitiu amb esdeveniments i dates concretes, que si res no es torça, es preveu donar a conèixer durant la setmana vinent. Entre els qui participaran a la prova pilot 'Obrir Girona' s'hi troben el Girona FC, el restaurant El Celler de Can Roca i el festival Temporada Alta.

Vota el número 1

Pel 24 de setembre

COL·LABORADORS