En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un agent de la Policia Nacional requisant part de la plantació de marihuana. / Foto: Policia Nacional

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El cas es va començar a investigar a partir del passat novembre, quan la denúncia anònima d'un ciutadà va alertar que hi podria haver dues cases a la demarcació de Girona on es podria estar cultivant marihuana.

Davant d'aquesta denúncia, agents de la comissaria de Lloret de Mar de la Policia Nacional van esbrinar que es tractava de dos xalets: un a la urbanització Serra Brava de Lloret de Mar i l'altre a la urbanització Montbarbat de Maçanet de la Selva.

Finalment la matinada del 23 de febrer els agents van engegar un operatiu policial per desmantellar les dues plantacions.

Una vegada a dins, els agents van veure que els cultius cobrien tots els processos de producció de marihuana: des de la plantació de les llavors fins a l'envasat dels cabdells. Entre els dos xalets es van requisar 546 plantes de marihuana i 42 kg de cabdells que estaven a punt per la seva venda.

A més, les plantacions estaven connectades de forma il·legal a la xarxa de llum pública. Es calcula que el frau elèctric derivat dels aparells pel cultiu de marihuana arriba als 7.073,95€ i els 32.084 kWh.

Arran del dispositiu es van detenir cinc persones de nacionalitats de Sèrbia, Croàcia i Bòsnia Hercegovina que ja han passat a disposició judicial. Quatre d'ells han ingressat en presó preventiva.

Amb aquestes dues plantacions, la Policia Nacional ja ha desmantellat sis cultius de marihuana a la demarcació de Girona en tan sols un mes.

Vota el número 1

Pel 10 de febrer

COL·LABORADORS