En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Procicat ha aprovat flexibilitzar algunes mesures i que donen una mica d’aire a diversos sectors. Entraran en vigor el dilluns 8 de març i tindran, de moment, una vigència de set dies.

Una de les mesures afecta a la restauració. Bars i restaurants podran obrir en horari ininterromput de 7.30h a 17h.

També es recuperà la presencialitat a les universitats amb un 30% d’aforament i les extraescolars i el lleure ara s’amplia als alumnes de Secundària, FP i Batxillerat. També es permetrà la sortida i pernoctació fora de la comarca amb la bombolla escolar.

Els centres cívics podran fer activitats a l’aire lliure per persones majors de 65 anys i sempre en grups de 6 persones com a màxim.

En l’àmbit de l’esport es permetran les competicions federades per a majors de 16 anys, i s’ha decidit obrir els vestidors dels gimnasos, tot i que la consellera de Salut, Alba Vergés, ha recomanat que aquells que visquin a prop de les instal·lacions es continuïn dutxant a casa en la mesura que es pugui.

A la cultura, els museus, biblioteques, galeries d’art, sales d’exposicions i arxius podran tornar a celebrar actes culturals amb un aforament del 50%.

Les trobades seguiran sent de 6 persones però a partir de dilluns ja no estaran limitades a dues bombolles.

El que no canvia és el confinament comarcal, que es manté, així com també el toc de queda.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha defensat que no es pot fer una desescalada "de forma generalitzada" i que cal ser prudents perquè la baixada és lenta i s'ha d'estar "alerta" al context europeu i mundial. Per això, el Procicat ha decidit "mantenir el gruix de les mesures" i fer "ajustaments" o "tímides obertures" que s'aplicaran a partir de dilluns.

Vergés ha demanat a la ciutadania fer "un últim esforç", ja que ha reconegut que la "recta final" de la pandèmia és la que està costant més.

Per la seva banda, el subdirector general de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha dit que aquesta "bombolla d'aire" que suposa la relaxació de mesures no ha d'anar en detriment de les eines de prevenció com la mascareta, la ventilació o la distància. "Precisament és ara quan és més important ser més estrictes i metòdics", ha dit Delgado, que ha demanat "no estirar més el braç que la màniga".

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que la tendència continua sent a la baixa, tot i que ha afirmat que aquest descens continua sent "tímid". Ho ha relacionat amb el fet que la variant britànica és ja majoritària a Catalunya i això podria estar aturant l'efecte positiu de les restriccions vigents. Tot i això, ha valorat com a bona notícia que es mantingui la reducció de casos i també en els darrers dies d'hospitalitzats.

D'altra banda, ha afirmat que dilluns i dimarts van ser dies més fluixos de vacunació per l'arribada i repartiment dels vaccins però que s'ha accelerat des d'aquest dimecres. Argimon ha afirmat que si a l'abril arriba "molta més vacuna" i amb una programació més estable es podran obrir espais més grans a les grans ciutats per poder vacunar "de forma més massiva".

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS