En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El conseller de Treball, Chakir el Homrani. / Foto: Departament de Treball

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern català ha anunciat que ampliarà la línia d'ajuts a autònoms fins als 374,7 milions, 94,7 milions d'euros més del que va anunciar a principis d'any.

El Departament de Treball començarà a pagar els 2.000 euros per treballador a partir de dilluns i espera haver finalitzat el procés en dues setmanes.

Així ho ha dit el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, en una roda de premsa en la qual ha assegurat que rebran la subvenció 187.392 treballadors per compte propi s'han registrat entre el 19 i el 26 de febrer.

En total, els beneficiaris representen el 57,17% dels autònoms que són persones físiques. En un inici la Generalitat treballava amb la previsió que la subvenció arribaria a 140.000 treballadors.

"Hem vist que hi ha hagut una resposta molt àmplia", ha indicat El Homrani que ha reiterat que tothom que s'hagi inscrit en el registre cobrarà els 2.000 euros abans que s'acabi el trimestre.

Pel que fa al perfil dels beneficiaris, la gran majoria són treballadors unipersonals, més de la meitat (56%) estan donats d'alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms des de fa més de 5 anys i set de cada deu són de la demarcació de Barcelona.

Per sectors, les inscripcions s'han focalitzat sobretot en activitats de comerç al detall, de la restauració, del transport i, en menor mesura, de la construcció.

El conseller ha explicat que la bona acollida d'aquests ajuts és una mostra més de la gran afectació la covid sobre el col·lectiu de treballadors per compte propi.

Segons El Homrani, és "molt preocupant" que un 37,2% dels sol·licitants facturi per sota els 5.000 euros i, fins i tot, un 13,5% registri ingressos negatius. Només un 23,6% dels autònoms inscrits havien tingut uns ingressos superiors a 10.000 euros durant tot el 2020.

El Homrani ha afegit que les ajudes han d'arribar "el més ràpid possible" per poder "ser un element que ajudi a superar la situació", acompanyada de la reobertura de l'economia i del procés de vacunació.

Aquest és el quart ajut extraordinari que la conselleria atorga a les persones autònomes per a fer front a les conseqüències de la covid-19.

El març de 2020, el Departament va destinar 7,5 milions d'euros en ajuts d'entre 530 euros i 2.000 euros que van beneficiar 8.869 persones. I els mesos de novembre i desembre es van fer dues convocatòries d'ajuts de 2.000 euros que, amb 284 milions d'euros de pressupost, van beneficiar 142.000 persones.

La primera tanda de subvencions de la tardor va generar polèmica pels problemes tècnics per accedir-hi i pel mètode emprat, que distribuïa els ajuts per ordre d'arribada, resultant en destitucions a la cúpula del Departament.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS