En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els grups d'alt risc per malaltia greu es vacunaran simultàniament a la franja d'edat de 70 a 79 anys. Així ho ha acordat aquest dijous la comissió de salut pública on hi estan representats el Ministeri de Sanitat i les autonomies.

La franja d'edat de 70 a 79 anys serà un dels pròxims grups a rebre la vacuna després dels majors de 80 anys.

Entre les persones considerades d'alt risc, hi haurà les persones amb trasplantament de progenitors hematopoètics, trasplantament d'òrgan sòlid o en llista d'espera per rebre'n, persones en hemodiàlisi i diàlisi peritoneal, malaltia oncohematològica, càncer d'òrgan sòlid o pulmó en tractament amb quimioteràpia i persones amb Síndrome de Down majors de 40 anys.

D'altra banda el Ministeri de Sanitat ha decidit ajornar la decisió sobre si ampliar el límit d'edat de la vacuna d'AstraZeneca per administrar-la a majors de 55 anys. El govern espanyol aposta per esperar a un avaluació i dictamen de l'Agència Europea del Medicament sobre els casos de trombosi en persones vacunades amb el vaccí d'Oxford.

Diversos països europeus han aturat l'administració d'aquesta vacuna després que s'hagin detectat una trentena de casos de trombosi que, en un cas fins i tot ha provocat la mort. L'EMA ja ho està estudiant. Catalunya havia demanat a Sanitat que s'aixequi el topall i es permeti vacunar persones de més edat.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS