En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una crema de restes forestals a les Gavarres, aquest hivern. / Foto: arxiu ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A partir d'aquest dilluns està prohibit fer foc en terreny forestal. La prohibició s'allargarà fins al 15 d'octubre, segons ha informat el Departament d'Agricultura.

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no pobles d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa d'Agricultura.

Tampoc es poden fer focs d'esbarjo ni relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les d'urbanitzacions es podrà fer quan s'utilitzin barbacoa d'obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos, abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llençar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

El 2020 va ser el millor any en dècades pel que fa al nombre d'incendis i hectàrees forestals cremades. En concret, es van registrar 289 incendis forestals que van cremar 209 hectàrees totals.

El foc més significatiu es va donar el 17 d'octubre a les Avellanes i Santa Linya, a la Noguera, i va cremar 30,9 hectàrees forestals. Gairebé el 22% dels incendis van ser intencionats i un 10% per línies elèctriques.

Des del gener, amb dades provisionals, hi ha hagut 44 incendis forestals a Catalunya, que han cremat unes 21 hectàrees.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS