En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Imatge d'Esteve Fa Tolsanes. / Foto: Arxiu Municipal de Llagostera

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’objectiu de la Beca de Recerca Esteve Fa de Llagostera és promoure la realització de treballs d’investigació en ciències socials, humanes i en l’àmbit històric del municipi i el seu entorn.

S’hi poden presentar tots aquells investigadors de forma individual o col·lectiva que presentin una proposta de recerca d’acord amb les bases de la beca i preferentment d’història i geografia, però també antropologia, sociologia, economia, dret filologia, art, entre d’altres, però sempre de l’àmbit territorial de Llagostera.

La beca està dotada en 3000€ bruts, la qual es farà efectiva en dues parts, una de 1000€ en el moment de l’atorgació i 2000€ un cop es finalitzi el treball i després que el jurat n’hagi dictat la qualitat.

Els projectes s’han de presentar telemàticament al Registre General de l’Ajuntament de Llagostera fins al 17 de maig d’aquest 2021, i el projecte al qual s’atorgarà la Beca de Recerca Esteve Fa es farà públic el 19 de juliol i serà inapel·lable.

Les bases de la convocatòria es poden consultar al web de l’Ajuntament de Llagostera.

La beca es va crear l’any 1997 i es va dedicar a Esteve Fa Tolsanas i es convoca bianualment des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera, a través de l’Arxiu Municipal.

Esteve Fa Tolsanas va néixer a Llançà el 30 d’agost de 1925 i va morir a Llagostera l’11 de març de 1997. Va ser un home inquiet, autodidacta, amb un gran coneixement de l’entorn i amb una gran capacitat d’encomanar el seu entusiasme per tot el que es referia a Llagostera. Això el va portar a establir contacte amb molta gent, des d’estudiants a professors universitaris i erudits locals.

A l’Esteve Fa se li reconeix la tasca realitzada per a la recuperació i difusió del patrimoni, va ser un autèntic instigador cultural, gràcies al seu mestratge molts llagosterencs varen prendre consciència de la importància del patrimoni cultural i de la necessitat de protegir-lo.

Pots consultar els treballs als quals s'ha atorgat la beca al web de l'Arxiu Municipal de Llagostera.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS