En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua ha aprovat aquest dijous un conveni per reactivar 13 estacions de regeneració d'aigua situades a municipis de la Costa Brava.

L'acord, que se subscriurà amb el Consorci d'Aigües Costa Brava Girona, té com a objectiu augmentar el funcionament de diverses plantes de l'Alt i el Baix Empordà.

En concret a les plantes alt empordaneses de Colera, Roses, Portbou, Llançà, Cadaqués, Port de la Selva, L'Escala i Castelló d'Empúries; les de Torroella de Montgrí i Castell-Platja d'Aro al Baix Empordà i les de Lloret de Mar, Tossa i Blanes a la Selva.

El conveni preveu que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) assumeixi el finançament de les actuacions necessàries per poder augmentar la producció i el Consorci s'encarregui de l'explotació.

L'ACA cobrirà les despeses de manteniment, control analític, reposicions i millores de les instal·lacions mentre que el Consorci d'Aigües serà l'encarregat d'explotar les plantes d'acord amb les consignes establertes per l'ACA i les necessitats dels diferents usuaris.

Segons informa l'ACA en un comunicat, les despeses variaran en funció de volum tractat i aportat i de les infraestructures que hi hagi en servei en tot moment. L'objectiu de l'acord és incrementar la producció d'aigua regenerada per a usos ambientals, agrícoles, industrials i municipals

Durant el 2019 s'han produït 39 hectòmetres cúbics l'any d'aigua regenerada. Aquesta xifra suposa un 14% més respecte l'any anterior. Seguint amb aquesta línia, l'ACA preveu que en un període de 5 anys s'arribi fins els 100 hectòmetres cúbics en l'ús de l'aigua regenerada.

Durant el període 2020-2021, l'ACA destinarà 13,5 milions d'euros per activar nous sistemes terciaris i mantenir el funcionament dels ja existents. En el marc de l'agenda verda, preveuen invertir més de 150 milions d'euros entre 2020 i 2035 per potenciar l'aigua regenerada a Catalunya.