En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Estat espanyol reprendrà dimecres de la propera setmana la vacunació amb AstraZeneca. Ho han acordat de manera unànime tant el govern com Comunitats Autònomes al Consell Interterritorial extraordinari.

La decisió es formalitzarà en un nou Consell Interterritorial el proper dilluns entretant i divendres i dissabte hi haurà reunions de la Ponència de Vacunes i de la Comissió de Salut Pública per decidir per quins grups es comença, si cal restringir algun perfil i si s'amplia el límit d'edat dels 55 anys.

L'Agència Europea del Medicament (EMA) assegura que la vacuna en qüestió és "segura i eficaç" i desvincula per ara els casos de trombosi del vaccí, tot i admetre que no ho pot descartar definitivament.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha fet seves les paraules de l'EMA i ha reincidit en el missatge de la seguretat del producte d'AstraZeneca. També ha destacat que el Consell Interterritorial ha pres la decisió per unanimitat tal com dilluns es va prendre la de suspendre la vacunació fins al pronunciament de l'organisme europeu, tot plegat amb la voluntat de "maximitzar beneficis i minimitzar riscos".

També ha incidit en la seguretat de la vacuna la directora de l'Agència Espanyola del Medicament, María Jesús Lamas, que ha preguntes dels periodistes ha considerat que la reputació de les vacunes "no s'ha ressentit" de tota la polèmica. "Això ha d'enfortir la confiança en les vacunes. Són segures i eficaces, i si hi ha algun problema es reavalua i es torna a dir que són segures i eficaces", ha explicat.

D'altra banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha tornat a insistir en la necessitat de treure el topall de 55 anys al vaccí d'AstraZeneca. Vergés ha explicat que en el marc del Consell Interterritorial de Salut, Catalunya ha reclamat eliminar aquest topall i poder passar a l'estratègia de vacunació per edats,"que crec que és encertada", començant pel col·lectiu més vulnerable el de majors de 80 anys.

Vergés ha recordat que és el pla que aplica el Regne Unit, on ja s'han vacunat 25 milions de persones, "i que té tan bons resultats".

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS