En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Salut treballa amb la previsió que la meitat de la població catalana hagi rebut al mes de juny "almenys una dosi" del vaccí contra la covid.

Així ho ha explicat el secretari general de Salut, Marc Ramentol, que ha afegit que un 30% ja tindran les dues dosis.

A més, ha afirmat que si es compleixen els compromisos d’enviament de vacunes, es podria arribar al 70% de la població immunitzada "abans d’acabar l’agost".

Ramentol ha assegurat que la vacunació “no pararà per Setmana Santa” i ha afirmat que “s’administraran totes les vacunes que arribin”. En aquest sentit, ha mantingut que l’inici de la vacunació massiva està previst per a l’abril i l’estratègia s’anirà desplegant a mesura que hi vagin arribant més dosis.

Si totes aquestes previsions es compleixen, Ramentol ha afirmat que Catalunya podria tenir un estiu amb mesures “però sens dubte amb una mica més d’aire” que el de l’any passat.

Per últim, ha considerat que l’Agència Europea del Medicament hauria d’examinar altres vacunes que demostrin eficàcia, com la russa.

Aquest dilluns han arribat a Catalunya 104.130 dosis del vaccí de Pfizer, la xifra més alta fins ara.

Aquesta setmana, per tant, es podria batre un rècord de vacunacions, ja que a partir de dimecres també podran administrar les 127.000 dosis d'AstraZeneca que van quedar a la nevera.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS