En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Foto de família de l'acte de presentació dels dos díptics que s'han editat de l'Alt i el Baix Empordà. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els consells comarcals de l'Alt i el Baix Empordà han presentat aquest dijous el projecte 'Empordà Terra de Pesca'.

És una iniciativa per fer visible la identitat pesquera d'aquest territori i fer difusió del seu patrimoni material i immaterial.

El projecte ha fet una diagnosi del territori i ho ha plasmat en dos díptics, un per a cada comarca, que es difondrà en diferents espais –entre ells, les oficines de turisme- per donar a conèixer els actius de la zona.

Es tracta, segons les dues administracions, d'un primer pas d'un seguit d'accions encaminades a incloure el sector pesquer en la promoció turística d'ambdues comarques.

El conseller comarcal de Turisme del Baix Empordà, Xavier Dilmé, ha assegurat que la pesca forma part de "l'ADN" d'aquest territori no només per la tradició sinó perquè la gastronomia de l'Empordà "no s'entendria sense ella".

En aquest sentit, la intenció és generar recursos que vinculin ambdós sectors, de la mà del Grup d'Acció Local Pesquer, per crear sinèrgies i trobar "agents" que ajudin a promocionar-los. "No renunciarem al turisme però sí que hem de revisar el turisme de les últimes èpoques i crec que tant el sector públic com el privat hi estem d'acord. Ara, cal anar-ho modulant", ha assegurat Dilmé. En relació a això, ha dit que el futur passa per apostar "per la sostenibilitat, fugir de les masses i la qualitat".

El conseller comarcal de l'Alt Empordà, Agustí Badosa, ha dit que tot plegat ha d'ajudar a la "desestacionalització", una de les principals "preocupacions" dels municipis de costa. Badosa ha volgut contraposar això amb d'altres projectes com el del parc eòlic marí que es projecta a Roses i que, al seu entendre, pot tenir un "impacte important" tant per al sector turístic com per la pesca". "Ens preocupa molt i estem fent accions", ha insistit.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS