En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos d'Esquadra de la unitat d'investigació de Girona han detingut sis homes per abusar sexualment de tres menors a canvi de diners i drogues.

Segons informen en un comunicat, la investigació va començar el desembre passat, quan un home va abandonar una menor a urgències d'un hospital de Girona amb símptomes d'una intoxicació per drogues i va fugir.

Els Mossos van descobrir que la menor s'havia escapolit d'un centre terapèutic i educatiu del Berguedà. A més, durant la investigació van esbrinar que freqüentava un pis situat a l'avinguda Sant Narcís de Girona on s'hi reunien toxicòmans.

Gràcies a la col·laboració ciutadana i les indagacions policials, els Mossos van constatar que tant en aquest pis com en un altre situat al carrer del Carme s'hi consumien i venien drogues i, a més, es promovia, afavoria i es facilitava la prostitució.

Els investigadors van identificar un grup de sis homes que vivien en aquests dos pisos i que havien mantingut relacions amb tres menors a canvi de diners, droga o alcohol. A més, un dels detinguts s'encarregava de publicar anuncis en pàgines de contacte per facilitar les trobades.

Els Mossos van detenir els sis sospitosos dijous de la setmana passada. Tenen entre 19 i 42 anys, són de nacionalitat espanyola, portuguesa i dominicana i veïns de Girona. Els hi atribueixen delictes d'abusos sexuals a menors, inducció a menors a l'abandonament del domicili, omissió del deure de socors, exhibicionisme i delictes contra la salut pública.

Els detinguts, la majoria amb antecedents, van passar l'endemà a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona i van sortir en llibertat provisional a l'espera de judici.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.