En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió de Salut Pública ha aprovat un document que recomana a les Comunitats Autònomes el tancament de l'interior dels locals de restauració quan el seu territori registri un nivell d'incidència de la pandèmia "alta" o "molt alta" .

La mesura afectaria entre altres Catalunya i Madrid.

A Catalunya la incidència se situa per sobre el llindar del risc "alt" amb 200,09 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies. Per demarcacions Lleida se situa a la franja de risc "molt alt" i Barcelona i Girona a la de risc "alt". A Madrid la incidència és "molt alta" en gairebé tots els indicadors.

Segons fonts del Ministeri de Sanitat el que avui s'ha aprovat a la Comissió de Salut Pública és un document de recomanacions que els governs autonòmics poden aplicar, o no, als seus territoris.

El Departament de Salut assegura que la Generalitat té plenes competències per orquestrar les seves pròpies polítiques de salut pública i ja té els seus propis indicadors per aplicar mesures, que s’han aplicat quan ha convingut i han funcionat. Ho diu en resposta a la proposta aprovada a la comissió de salut pública del Congrés de Diputats d’aplicar un codi semafòric de colors segons el risc d’incidència de la covid.

Es considera que s'està a aquests nivells quan hi ha una incidència acumulada de casos diagnosticats en 14 dies superior als 150 casos per cada 100.000 habitants, o una positivitat superior al 10%, o una ocupació de l'UCI superior al 15%, entre altres.

El tancament de l'interior dels bars va ser una de les qüestions que no es van poder acordar al Consell Interterritorial de Salut d'aquesta setmana, entre altres per la negativa de la Comunitat de Madrid a incorporar mesures més dràstiques.

Vota el número 1

Pel 7 de maig

COL·LABORADORS