En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Diverses persones passejant pel Passeig Marítim de Platja d'Aro aquest diumenge. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'aixecament del confinament comarcal ha portat altra vegada els visitats a Platja d'Aro. El comerç i l'hostaleria de la ciutat havien estat especialment crítics amb el Govern.

El tancament perimetral havia fet que molts negocis veiessin perillar la seva viabilitat.

"La veritat és que està anant molt bé i esperem molta gent de cara a Setmana Santa", assenyala el president dels empresaris i comerciants de Platja d'Aro i S'Agaró, Manel Canadell.

La realitat és que els carrers del poble s'han tornat a omplir de persones. En concret, uns 60.000 visitants s'han acostat aquest cap de setmana a la localitat. Això suposa un increment de trànsit de vehicles del 35% respecte a fa dues setmanes, quan encara hi havia el confinament comarcal.

Des de l'Ajuntament assenyalen que ja hi ha preparat un dispositiu policial per assegurar que no es formin aglomeracions i evitar actituds incíviques com reunions de joves bevent alcohol a la platja de nit.

"Hem de tenir en compte que hi ha una coordinació entre els cossos policials per evitar que s'acumuli gent, i alhora assegurar que es pot garantir la mobilitat", assenyala l'alcalde de Platja d'Aro Maurici Jiménez. El batlle reconeix que esperaven que milloressin les xifres i diu que estan satisfets que es puguin recuperar els sectors afectats.

Els comerciants destaquen la seguretat dels establiments. I és que cal tenir en compte que Platja d'Aro és un poble on la majoria de botigues estan obertes al carrer. "Fomentem la seguretat dels nostres establiments. Hem pres totes les mesures de seguretat necessàries", remarca Canadell.

El president dels comerciants reconeix que "està funcionant molt bé" des de l'aixecament de les restriccions i diu que estan "començant a veure la llum al final del túnel". Amb tot, espera que no tornin les restriccions per uns sectors que ho han passat "molt malament".

Canadell apel·la també a la "responsabilitat" dels visitants que s'acosten a Platja d'Aro per tal de poder evitar contagis. On també s'ha notat un increment important de vehicles és a Blanes. En concret, el primer cap de setmana amb la mobilitat permesa van passar dels 99.000 vehicles a més de 140.000.

Vota el número 1

Pel 9 de desembre

COL·LABORADORS