En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La presentació de la programació de la 59a edició del Festival de Porta Ferrada. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Festival de la Porta Ferrada porta setmanes escalfant motors anunciant part de la programació d'aquesta 59a edició.

Aquest dimarts, però, els organitzadors han anunciat bona part del cartell d'enguany, que arrencarà el 23 de juliol amb un dels plats forts: Ben Harper. Es tracta d'una actuació que ja s'hauria d'haver celebrat l'any passat però a causa de la pandèmia, l'artista va decidir posposar-la fins aquest estiu.

També ho van fer Kool & The Gang (13 d'agost), God Save The Queen (14 d'agost), Bad Gyal (7 d'agost) i la Locomotora Negra (8 d'agost). Tots ells han confirmat la seva participació aquest estiu al festival de Sant Feliu de Guíxols en una edició que centrarà bona part de la seva programació en el Guíxols Arena. Actualment, compta amb un aforament de 1.650 localitats aplicant la restricció del 50%.

Els organitzadors no descarten ampliar el nombre de butaques a la venda si les autoritats sanitàries permeten ampliar les capacitats.

El director del festival, Iñaki Martí, ha destacat que aquest és "un espai impecable" ja que els permet complir amb totes les garanties sanitàries i això dona més seguretat als assistents dels concerts. Ara, però, estan estudiant la manera de com augmentar els espais que hi ha en el Guíxols Arena per tenir més capacitat.

A més, en aquesta 59a edició del festival hi haurà tres dobles concerts. Per una banda Sidonie que presenten 'El Regreso de Abba' i Sidecars amb el Ruido de Fondo Tour 2021. Actuaran el 10 d'agost a dos quarts de deu del vespre. Uns dies abans (el 5 d'agost) ho hauran fet els ja anunciats Xoel López i Iván Ferreiro amb 'La noche atlàntica'. El tercer doble concert serà el 17 d'agost amb Maria Arnal i Marcel Bagés que compartiran escenari amb Salazar que presentarà 'Clamor'.

Per altra banda, el 16 d'agost India Martínez actuarà presentant Palmeras Tour i tres dies més tard Oques Grasses presentaran el nou disc a les deu de la nit en el mateix escenari del Guíxols Arena. L'endemà serà el torn de Beret amb el Prisma Tour.

El 59è Festival de la Porta Ferrada serà una edició que tindrà un 50% de les artistes que seran dones. El director artístic del festival, Albert Mallol, ha afirmat que això ha estat de "forma espontània", ja que el certamen no ha buscat en cap moment arribar a aquest equilibri, sinó que és fruit de la importància del "segell femení" en el món cultural del país.

A més, el festival estrenarà el cicle Veus de Dona que es farà a l'escenari de Las Vegas a la una del migdia. En aquest cicle amb vuit actuacions diferents hi haurà "les dones que tallen el bacallà" en el món musical. Joina serà l'encarregada d'estrenar-se el mateix 23 de juliol. Maria Jaume, Núria Graham, Delfina Chebb o Renaldo&Clara són alguns dels noms que completaran aquesta programació.

Per altra banda, la plaça Abadia serà l'escenari per a la música clàssica de km zero. En aquest cas hi haurà cinc concert per promocionar part del talent emergent. El 9 d'agost el cicle començarà amb un homenatge a Piazzola amb Olivdo Lanza al violí i Juan Esteban Cuacci al piano. També hi actuarà el pianista Carles Font o el Quartet Brossa.

Tot i així, els organitzadors han avançat que la programació "és viva" i per això preveuen anunciar altres artistes convidats en les properes setmanes. El Festival de la Porta Ferrada va tancar l'any passat amb unes 15.000 entrades venudes i el 95% de les localitats exhaurides, essent l'edició amb una ocupació més elevada. A més, va ser un dels pocs festivals que va mantenir la seva programació tot i la crisi sanitària.

Vota el número 1

Pel 15 de desembre

COL·LABORADORS