En directe: El xou de la sostenibilitat

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A finals del 2019, Hinojosa va engegar un nou paquet d'actuacions per reduir la fortor que desprenia la paperera i que havia despertat multitud de queixes dels veïns i del mateix Ajuntament de Sarrià de Ter.

S'emmarcaven dins la segona fase del Pla de Gestió d'Olors (PGO) que va redactar l'empresa, amb l'objectiu de complir allò que fixa l'ordenança municipal de Sarrià de Ter (que estableix el límit de 3 unitats d'olor per metre cúbic).

L'any passat, tot i l'esclat de la covid-19, Hinojosa no va aturar màquines (perquè la indústria del paper i cartró es considera essencial per abastir d'envasos la de l'alimentació).

Del 2020, la companyia en destaca que ha estat l'any en què s'ha acabat "amb èxit la implantació de les mesures per minimitzar l'impacte odorífer previstes al PGO".

El gran gruix d'actuacions van centrar-se a la zona de la depuradora. I la majoria, van enllestir-se abans de l'estiu. Entre d'altres, es van cobrir la majoria de basses –o tancs- i es va instal·lar un sistema estanc de descàrrega de llots. Després de l'estiu, a més, Hinojosa va posar un biofiltre a la zona (que s'encarrega de neutralitzar les diferents partícules que emeten pudors) i va construir una xemeneia per afavorir la dispersió de les males olors.

Hinojosa explica que l'any passat la planta de Sarrià de Ter també va obtenir la revisió de l'autorització ambiental integrada. I en aquesta línia, la companyia també vol apostar per incrementar l'ús de les energies renovables a la planta, amb l'objectiu de reduir la petjada de carboni.

La fàbrica es fixa que "el 100% del vapor utilitzat per a l'assecatge de paper es generi a partir d'energies netes". Per això, al novembre va engegar un sistema de tractament de biogàs (a partir del què genera la matèria orgànica de la depuradora) i també ha construït una planta de biomassa a les instal·lacions de Sarrià. S'alimentarà de residus de fusta procedents de podes i neteges de boscos i es posarà en marxa tan aviat com rebi l'aprovació definitiva per part de la Generalitat.

La planta d'Hinojosa de Sarrià de Ter té una cinquantena de treballadors en plantilla, a més de generar uns 210 llocs de treball indirectes. La fàbrica produeix paper a partir de paper i cartró reciclat (en bona part, procedent d'envasos recuperats de la zona).

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS