En directe: La dansa catalana - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

Una de les plantacions de marihuana. / Foto: Policia Nacional

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Policia Nacional ha detingut dues persones en dues operacions contra les plantacions de marihuana i la venda de droga a Sant Feliu de Guíxols. Els dos dispositius es van portar a terme al març. 

Van finalitzar amb la intervenció de 300 plantes de marihuana, haixix i dosis de cocaïna preparades per a la venda.

El primer dispositiu es va fer el 8 de març, quan es va desmantellar una plantació a l'interior d'una caseta de jardineria que hi havia al pati d'un habitatge. El segon es va fer a finals del mes passat i es va detenir una persona que estava venent droga a prop d'una escola.

Els mesuraments de consum elèctric van resultar clau per determinar que hi podria haver una plantació de marihuana en l'interior de l'habitatge en el primer cas. En el registre que es va fer després d'obtenir l'autorització judicial, es van localitzar 307 plantes de marihuana, així com haixix compactat de forma artesanal.

L'arrestat tenia un aparell per a obtenir haixix de forma artesanal amb el que separava els tricomes (on es concentra el principi actiu) de la resta de la planta. Mitjançant l'escalfament d'aquesta part, aconseguia un potent concentrat d'haixix. El detingut està acusat d'un delicte contra la salut pública i un altre per defraudació de fluid elèctric.

El segon operatiu tenia per objectiu prevenir la venda de droga en entorns propers a escoles de la ciutat. La policia va sorprendre 'in fraganti' una persona venent cocaïna, sobre la que tenia informació prèvia. En veure's sorprès, l'home va intentar fugir i desprendre's de la droga que estava venent.

Finalment va ser detingut, però va oposar una forta resistència. Els agents li van intervenir vuit paperines de cocaïna, un paquet de marihuana, un altre d'haixix i 300 euros en metàl·lics. A més, portava una navalla, dos telèfons mòbils i cinc targetes SIM.