En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La vacunació contra la covid-19 a Llagostera segueix a bon ritme i de moment es realitza a la carpa instal·lada al costat del CAP.

Des de l’Ajuntament de Llagostera i l’Àrea Bàsica de Salut de Cassà-Llagostera s’ha informat aquest dimecres que les persones majors de 78 anys ja han rebut la vacuna, en concret s'ha administrat el vaccí de Pfizer.

Tot i això, han detallat que podria haver-hi alguna persona que no l’hagi rebut perquè no l’han pogut localitzar. En aquest sentit, el Cap de l’ABS de Cassà i Llagostera, el doctor Figa, ha recordat que en aquets casos es pot trucar al CAP i demanar cita per poder rebre el vaccí.

Figa ha explicat que ¡ aquest dimecres ja s’ha començat a trucar la franja d’edat de 65 anys per administrar el vaccí d’AstraZeneca, en aquest cas la vacunació amb les dosis del vaccí d’Oxord s’administra al CAP de Cassà de la Selva. A partir d’aquí s’anirà baixant progressivament d’edat.

El Cap de l’ABS de Cassà i Llagostera, ha volgut donar un missatge de tranquil·litat sobre les vacunes. Destaca que son segures i recorda que han passat tots els processos de revisió que els corresponen i per tant son fàrmacs segurs.

El doctor Figa recorda que de coronavirus ja n’hi ha hagut en d’altres èpoques, com per exemple l’any 2002 amb el SARS i el 2013 amb el MERS i per tant ja es tenien estudis previs sobre el coronavirus, els quals s’han utilitzat ara per crear les vacunes actuals.

També recorda que la presència d’efectes secundaris per aquest tipus de vaccins és del tot normal, ja que provoquen una resposta immunitària del cos i per aquest motiu pot aparèixer febre, dolor muscular o malestar. Per evitar-ho, es recomana prendre un paracetamol de 650 grams unes hores avanç de rebre el vaccí i durant les 24 hores posteriors, cada 8 hores.

Per la seva banda, l’Alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, ha detallat que el pla de vacunació al municipi ha de durar 25 setmanes. De moment la vacunació es fa a la carpa instal·lada al costat del CAP, però més endavant, el punt de vacunació es farà al Pavelló Municipal per disposar de més espai.

A Llagostera es vacuna preferiblement els dimarts i sempre depenent del nombre de dosis que hi hagi disponible.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS