En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un home rebent la vacuna contra la covid-19. / Foto: Marta Lluvich (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 15% de la població de Catalunya ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid. El percentatge puja al 17,8% si es té en compte la població a partir de 16 anys.

D'altra banda, el 5,8% de la població general ha rebut també la segona dosi i el 6% té la pauta completa. El Departament de Salut entén per pauta completa haver rebut les dues dosis o bé només una en el cas de ser menor de 56 anys i haver passat la covid.

En total, Salut ha administrat 1.164.415 primeres dosis, 80.519 més en 24 hores, i 452.156 segones dosis, 5.624 més, segons el darrer balanç.

Per col·lectius, tenen la primera dosi el 74,2% dels ciutadans de 80 anys o més, el 79,5% dels dependents, el 94,5% dels que viuen en residències i el 40,6% dels de 60 a 65 anys.

També han rebut un primer vaccí el 79,2% dels treballadors de residències, el 82,4% del personal d'atenció primària i hospitalària, el 60,8% de la resta del personal sanitari i sociosanitari i el 65,9% dels treballadors essencials.

Pel que fa a la pauta completa, la tenen el 91,9% de les persones institucionalitzades, el 765 del personal de residències, el 76,8% del personal d'atenció primària i hospitalària, el 9,7% de la resta de personal sanitari i sociosanitari, el 66,6% de les persones amb gran dependència, el 26,3% de les de 80 anys o més, el 2,1% dels treballadors essencials i l'1% de les persones de 60 a 65 anys.

A la regió de Girona tenen la primera dosi 124.753 persones i la segona, 42.102. Això vol dir que el 14,2% té la primera dosi i el 5,3% està totalment immunitzat.

Pel que fa a la vacuna d'AstraZeneca, unes 200.000 persones menors de 60 anys han estat vacunades a Catalunya amb la primera dosi d'aquest vaccí. Són gent de col•lectius essencials que ara estan pendents de com els afecta la decisió del Ministeri de Sanitat d'aturar "per precaució" la vacunació. Una qüestió que, de moment, està a l'espera dels resultats d'estudis en marxa i que la consellera de Salut, Alba Vergés, confia que es resolgui la setmana vinent en el Consell Interterritorial.

Ara per ara, no hi ha ningú amb la segona dosi d'AstraZeneca posada i hi ha termini fins a finals d'abril, quan s'haurien de començar a posar les primeres segones dosi. "Tenim dies encara, però espero que es prengui la decisió quan abans millor per reduir els neguits", ha afegit la consellera.

D'altra banca, el Departament de Salut ha creat un registre perquè les persones sense targeta sanitària puguin identificar-se i rebre la vacuna contra la covid-19. La identificació es dirigeix exclusivament a "persones desplaçades residents a Catalunya sense targeta sanitària individual o document identificatiu per a la cobertura sanitària pública", segon s'especifica al portal del Departament de Salut. Aquest col·lectiu ha d'accedir al portal web i facilitar el seu nom, any de naixement, país d'origen i municipi on resideix, així com un número de telèfon on poder contactar-lo.

Vota el número 1

Pel 30 de setembre

COL·LABORADORS