En directe: Ple Ajuntament de Llagostera

 Llagostera Ràdio on-line

Passenger durant el concert.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell tornaran a omplir-se de música aquest estiu amb la 21a edició del festival de música que torna aquest 2021 després d'un any de descans a causa de la pandèmia.

Aquest any es faran 23 concerts, tres menys que en l'edició del 2019, i comptaran amb quatre artistes internacionals i la resta seran nacionals i espanyols.

El festival també arrencarà més tard de l'habitual, el 23 de juliol, amb el concert de Pablo López, que presentarà el seu últim disc al públic. L'endemà, el 24 de juliol, serà el torn d'un dels artistes consagrats de l'estat espanyol: Raphael. El cantant celebra els seixanta anys de carrera musical i trepitjarà l'escenari de Calella per interpretar alguns dels seus mítics temes 'Mi gran noche', 'Yo soy aquel' o 'Digan lo que digan'.

El 25 i el 30 de juliol el festival es concentrarà en dos dels grups catalans més populars en l'última dècada: Els Amics de les Arts i Manel. Ambdós presentaran els últims discs publicats. El dia 31 de juliol serà el torn del prestigiós tenor internacional Juan Diego Flórez, que debutarà al festival. Ho farà amb "un concert únic a piano i guitarra", tal com ha detallat el director del festival, Juli Guiu. Flórez interpretarà un recull de cançons clàssiques i àries de compositors com ara Rossini i Verdi.

El mes d'agost arrencarà a Cap Roig la nit del dia 2 amb el concert d'Antonio Orozco i l'endemà serà el torn de Passenger, un dels principals artistes d'aquesta edició. El britànic viatjarà ell sol per presentar el seu treball dos anys després que ja ho fes en l'última edició del certamen.

Ara Malikian és un altre dels artistes internacionals que trepitjarà els jardins botànics de Calella de Palafrugell i ho farà el 5 d'agost, un dia més tard que Estopa. El dia 6 serà el torn de José Luís Perales que presentarà a Calella de Palafrugell la seva gira de comiat dels escenaris.

En una escena de música més contemporània, Taburete (7 d'agost) i Aitana (8 d'agost) repeteixen al certamen musical baixempordanès. També ho farà Blaumut (10 d'agost) i Love of Lesbian (11 d'agost). Aquest 2021 David Bisbal actuarà al festival la nit del 12 d'agost i el 16 serà el torn dels colombians Morat. La palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz presentarà el seu nou disc -recentment guardonat amb un Premi Enderrock- el 17 d'agost i els gironins Sopa de Cabra ho faran un dia més tard, 18 d'agost. El 19, Antonio José enfilarà la recta final de la programació, seguit per Hombres G (20 d'agost) i la ballarina Sara Baras (21 d'agost), que tancarà l'edició d'enguany.

Aquest 2021 el festival de Cap Roig tindrà una capacitat màxima de 1.600 espectadors, ja que les restriccions de públic actuals obliguen a "deixar un seient buit" entre cada entrada comprada. Aquesta capacitat és possible després que el festival hagi decidit "augmentar la capacitat de la grada" amb un volum total de 2.500 seients. Per altra banda, el festival ha assegurat que cada dia es desinfectaran tots els espais per garantir la seguretat dels espectadors.

Una altra de les novetats és el nou espai de restauració i mercat que hi haurà a l'esplanada on fins ara es feia la venda d'entrades i aparcaven alguns cotxes. Aquest nou espai substitueix la plaça que hi havia abans de l'entrada a la zona de grades. La nova ubicació és "sis vegades més gran" que l'anterior per tal de garantir les distàncies de seguretat entre el públic.

A més, es farà un control de temperatura a tothom que accedeixi al recinte i serà obligatori portar mascareta en tot moment.

El preu mig de les entrades és de 53 euros, en funció de l'artista i de la zona on s'estigui situat. La més barata val 25 euros i la més cara 140.

Vota el número 1

Pel 2 de desembre

COL·LABORADORS