En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La primera taula del sector d'esdeveniments i congressos a Girona. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La pandèmia ha aturat completament l'activitat de congressos i esdeveniments a Girona. Des de fa més d'un any el Palau de Congressos no acull cap dels esdeveniments ni congressos que tenia programats.

Durant els 15 anys d'història de l'equipament havia comportat l'assistència de més de 400.000 persones amb un impacte econòmic de 258€ per assistent.

Ara, l'Ajuntament de Girona i el Palau de Congressos volen reactivar aquest sector i per això aquest dijous han fet la primera sessió de la taula del sector d'esdeveniments i congressos.

Es tracta d'una taula en què s'han convidat 23 representants del sector per tal de negociar i posar en comú diverses maneres de posicionar Girona dins del turisme MICE per construir una oferta atractiva pels turismes.

Un dels reptes que es preveu abordar en aquesta taula és l'adaptació d'aquests esdeveniments en formats híbrids. En aquest sentit, el director del Palau de Congressos, David Ibáñez, ha recordat que la pandèmia ha obligat a reconvertir molts sectors professionals, entre ells els congressos que s'han adaptat al món virtual.

Tot i així, Ibáñez defensa la importància de fer aquests sectors a la ciutat, ja que són "transmissors de coneixement" per col·lectius locals, més enllà del "motor econòmic" que representen. Actualment, el Palau de Congressos ja està treballant en la celebració d'esdeveniments de cara a la tardor, però amb la "incertesa" de les restriccions sanitàries.

Per això el director del Palau de Congressos ha apostat perquè el sector elabori "un protocol" similar al que en el seu moment es va fer des del món cultural que ha permès recuperar una part de la programació. Aquest protocol hauria de comptar amb l'aval del Procicat però permetria desencallar un sector que ja porta un any aturat.

La regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Glòria Plana, ha defensat la importància de crear aquesta taula per consensuar mesures amb el sector i teixir les línies estratègiques entre "el sector públic i el privat". En aquest sentit, Plana ha avançat que l'Ajuntament vol trobar "el punt d'equilibri" entre "el màxim aprofitament de l'impacte econòmic" sense posar en risc el benestar de la ciutadania. Plana també ha destacat que es busca "assolir un model de turisme responsable i sostenible".

La taula que ha arrencat aquest dijous a Girona forma part dels actes del 15è aniversari del Palau de Congressos, que ha de servir "per mirar al passat", segons Ibáñez, però també per "projectar el futur".

Un altre dels actes que formarà part de la programació del 15è aniversari del Palau de Congressos és un muntatge audiovisual que es podrà veure a l'entrada de l'Auditori de Girona del 3 al 12 de juny en què es mostrarà la retrospectiva del sector dels congressos i esdeveniments al llarg dels últims 15 anys a Girona.

Vota el número 1

Pel 7 d'octubre

COL·LABORADORS