En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els equips d'emergències a l'exterior del pis cremat de Cassà de la Selva. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Dues persones han mort en un incendi en els baixos d'un bloc de pisos a Cassà de la Selva, segons han informat els Bombers de la Generalitat. 

També hi ha hagut tres persones ferides que han estat traslladats a l'Hospital Santa Caterina de Salt i una quarta ha estat donada d'alta al mateix lloc de l'incendi. Dels tres ferits, dos ja han estat donats d'alta i el tercer, que es troba estable, està pendent de resultats de proves.

Segons ha informat el cap territorial de la regió d'emergències de Girona dels Bombers, Miquel València, han rebut l'avís a les 8.42 del matí i fins al carrer Raval de Cassà de la Selva s'hi han traslladat 8 dotacions.

"La nostra tasca s'ha centrat en la recerca de víctimes a l'edifici afectat i a l'adjacent i el control i l'extinció de l'incendi", ha explicat València.

El foc ha afectat la planta baixa de l'immoble i una habitació del pis s'ha calcinat totalment. Els Bombers comprovaran si l'incendi ha causat danys estructurals que afectin el bloc amb l'objectiu de "restaurar la normalitat" a l'edifici.

Segons fonts properes al cas, el cossos de les víctimes mortals s'han localitzat en una zona propera a un cel obert. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per determinar l'origen del foc. "Assumim la investigació d'aquest incendi en el que, malauradament, dues persones han perdut la vida. Comencem les tasques per esbrinar els motius de l'incendi i per poder identificar les víctimes", ha explicat el cap de l'ABP Gironès Pla de l'Estany, l'inspector dels Mossos d'Esquadra Xavier Domènech.

Domènech ha concretat que els cossos de les dues persones que han mort estan en molt mal estat i que segurament caldrà recórrer a l'ADN per poder confirmar-ne la identitat. A les onze del matí ha arribat la forense per fer l'aixecament dels cadàver. "Ja hem informat el jutjat de guàrdia i treballem conjuntament seguint les seves directriu per determinar les causes de l'incendi", ha afegit Domènech.

La unitat d'investigació de l'ABP i la policia científica han començat a inspeccionar el pis afectat per determinar on i per què s'ha originat l'incendi. Domènech ha concretat que possiblement la unitat central d'incendis estructurals dels Mossos d'Esquadra també participarà en la investigació per analitzar les causes i peritar els danys.

"La investigació està oberta i, de moment, desconeixem com s'ha iniciat el foc. Segons comenta l'ajuntament és un pis on es tindria la llum punxada i la companyia elèctrica està fent gestions en aquest sentit", ha explicat l'inspector.

"El que ha passat avui és una desgràcia, però era previsible", ha afirmat l'alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet. L'alcalde concreta que a la població tenen "un problema amb els pisos ocupats": "Un problema que moltes vegades acaba malament, com per desgràcia ha passat avui".

Mundet ha explicat que en aquest bloc hi havia ocupat el pis dels baixos on hi ha hagut l'incendi i que a l'edifici veí hi ha vuit pisos més amb ocupes. Segons l'alcalde, la Policia Local fa "setmanes" que està fent seguiment de la situació perquè ha generat queixes i conflictivitat amb els veïns.

L'alcalde ha explicat que fa dues setmanes van tallar la llum al pis on hi ha hagut el foc. "Tant en aquest bloc com en el veí, la Policia Local hi fa un seguiment exhaustiu. Vam tallar la llum i, pel que sembla, han tornat a remenar les línies elèctriques i a connectar-se a la llum de manera fraudulenta", ha dit Mundet.

La companyia elèctrica ha comprovat que el pis no estava connectat a la llum pública però, segons els veïns, punxaven electricitat del bloc del costat.

Vota el número 1

Pel 8 de març

COL·LABORADORS