En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper. / Foto: Rubén Moreno (Generalitat)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha dit aquest dilluns que per ara no es pot treure el toc de queda, però sí que "es pot reduir".

Preguntat per la possibilitat d'eliminar aquesta restricció abans del 9 de maig, Sàmper ha explicat que és una de les qüestions que s'està parlant a les interioritats del Procicat.

"No s'ha d'interpretar com fer desaparèixer de forma definitiva el confinament nocturn", ha apuntat, "però és evident que ara el tenim en la seva màxima amplitud tal com diu el decret d'alarma, es pot reduir i tan de bo que molt aviat es pugui treure del tot".

En aquest sentit, el conseller ha recordat que es tracta d'una mesura que s'ha demostrat "eficaç i eficient" a l'hora de reduir les interaccions socials, sobretot entre els més joves.

Tot i això ha reafirmat que "no serà eterna" i que la ciutadania no "s'ha d'acostumar" a viure amb ell perquè restringeix un "dret fonamental" com és la mobilitat.

Per Sàmper, tot anirà lligat a la situació epidemiològica dels pròximes dies i setmanes, a partir de la qual també s'estudiaran els canvis de l'estructura territorial, que permetrien una major mobilitat, deixant enrere la de caràcter comarcal, vigent en aquest moment.

 

Vota el número 1

Pel 29 de setembre

COL·LABORADORS