En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Salut començarà la setmana vinent una nova estratègia per detectar nous casos de covid-19.

Es tracta de fer cribratges poblacionals però amb kits d’automostra i de forma periòdica. Va dirigit als ciutadans menors de 70 anys de les comarques de Girona, Lleida i la Catalunya central.

Els ciutadans que ho vulguin podran demanar cita al seu CAP, donar-se d’alta en un aplicatiu, recollir el kit d’automostra sense visitar-se amb metge ni infermera, anar a casa seva, prendre’s la mostra i retornar-la al CAP. 15 dies més tard podran repetir l’anàlisi.

D’aquesta manera, tot i una certa estabilització de casos, es volen controlar focus locals, aprofitant la capacitat d’analitzar unes 15.000 PCR diàries que tenen els quatre laboratoris de referència de Catalunya.

El fet de distribuir aquestes automostres des dels CAP s’ha decidit perquè han estat els centres d’atenció primària els que ja han coordinat últimament els cribratges massius a diverses universitats i ja tenen l’aplicatiu i la coordinació logística establerta.

Això no significa, segons el secretari general de Salut, Marc Ramentol, que s’hagin descartat les farmàcies com a dispensadors d’aquests kits d’automostra.

 

Vota el número 1

Pel 27 de maig

COL·LABORADORS