En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una professora fent classe a una aula de l'Escola d'Adults de Girona. / Foto: arxiu ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La directora de l'escola d'adults de Girona podrà seguir en el càrrec després que el Departament d'Educació hagi retirat la destitució.

L'havia expedientat per haver cedit espais per poder fer classes particulars d'assignatures que no s'impartien en el mateix centre.

Els fets es remunten al juliol, quan Educació va obrir un expedient per haver cedit una aula on els alumnes poguessin preparar-se les assignatures específiques de les Proves d'Accés a la Universitat amb un professor particular.

L'expedient va acabar resolent-se amb una sanció de falta greu que implicava la destitució de la directora del càrrec. En aquell moment, la Comissió de suport va començar un conjunt d'accions per denunciar la situació i aconseguir aturar la destitució de la directora.

Segons els membres d'aquesta plataforma, ho consideraven "un atac" a tota l'escola, més enllà de la directora. A més, creien que la resolució era "injusta" i "desproporcionada".

Al llarg de les accions van rebre el suport de 40 centres públics de formació d'adults i també de persones del món pedagògic i polític. Més enllà d'això, la directora va presentar al·legacions a la resolució per evitar la destitució.

Finalment, el Departament d'Educació ha resolt definitivament que la falta era lleu i no greu, com al principi. Per això s'ha passat de la destitució prevista a una amonestació.

El col·lectiu es mostra satisfet pel canvi de criteri del Departament, però tot i així lamenta que l'expedient encara se saldi amb una amonestació. Segons el seu punt de vista, caldria haver retirat l'expedient, ja que "es carregava el model de centre que fa més de 40 anys que defensem". Així ho assegura el col·lectiu de suport a la direcció en un comunicat de premsa enviat als mitjans de comunicació aquest divendres.

Vota el número 1

Pel 31 de març

COL·LABORADORS