En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El concert d'Oques Grasses amb el públic a les escales de la catedral de Girona aquest diumenge. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest passat diumenge la banda osonenca d'Oques Grasses tancava la 9a edició del festival Strenes de Girona poques setmanes abans de la presentació del seu nou disc.

Un concert que es va fer a les escales de la Catedral de Girona i que posaven punt i final a una edició complicada del certamen musical gironí marcat per les restriccions de mobilitat.

De fet, en tot el festival s'han registrat 9.424 espectadors. Els organitzadors asseguren que encara no tenen xifres del percentatge d'ocupació, però sí que es mostren orgullosos del públic aconseguit aquest 2021 malgrat la pandèmia.

El director del festival, Xavi Pascual, ha explicat que van ser "molt ambiciosos" perquè en cap moment es van plantejar "empetitir" l'Strenes, tal com havien fet altres festivals de música. Això comportava la programació de 30 concerts de diversos gèneres musicals al llarg de poc més d'un mes (entre el 26 de març i el 2 de maig).

Pascual, però, ha recordat que durant la presentació del festival ja anunciava el seu temor que el Procicat apliqués un confinament comarcal, una situació que es va complir quan tan sols s'havien fet els primers concerts de la 9a edició del festival. Això va comportar un gran nombre de devolucions d'entrades per la gent que no podia desplaçar-se fins al concert.

El director de l'Strenes ha assegurat que han rebut un 40% de devolucions per cada concert, de mitjana. Uns diners que s'han hagut de tornar als compradors, tot i que Xavi Pascual ha assegurat que no tenia clar si els pertocava fer-ho o no. "Hauríem de mirar si haguéssim posat una denúncia per saber si era responsabilitat nostra o no", ha afegit el promotor. Pascual ha recordat que "l'empresa no era qui restringia la mobilitat" i per això potser tampoc havia de ser qui tornés els diners de les entrades.

Dels 30 concerts programats, però, finalment només se n'ha suspès un. Es tracta del d'Arnau Griso que s'havia de fer aquest dissabte a les escales de la Catedral de Girona i a causa de la pluja no es va poder fer.

El Festival Strenes arribarà a la desena edició el 2022 amb l'objectiu de mantenir la mateixa "ambició" amb la qual va néixer. El director Xavi Pascual ha assegurat que a dia d'avui ja hi ha "molts grups" que treuen novetat discogràfica a la primavera i intenten quadrar les agendes per presentar-lo al festival gironí.

Tot i així, ha avisat que cal "el compromís de tots els agents implicats" per mantenir-lo endavant. Per contra, el certamen es veurà obligat a "replantejar coses". Tot i així, Pascual ha apuntat que "la idea no és moure massa el festival" i ha garantit que "Girona és la ciutat perfecta per fer el festival". Pascual també confia en què l'any que ve "hi hagi una part de la població vacunada" i això portarà a celebrar una edició del festival "similar" a la del 2019, anterior a la pandèmia.

Per altra banda, aquest dimarts s'ha anunciat el guanyador de la secció Talent Gironí. Es tracta d'un apartat en què el festival programa diversos grups i artistes locals emergents amb l'objectiu de promocionar-los. Un jurat professional escull el guanyador de la secció que implica actuar durant la Nit del Voluntariat que es fa cada any a Girona. Aquest 2021 la banda guanyadora ha estat el conjunt garrotxí Relat.

Vota el número 1

Pel 8 de març

COL·LABORADORS