En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Membres de l'organització de l'Espurnes amb el regidor de Fires i Festes de Llagostera, Eduard Díaz. / Foto: Enric Sánchez (LLR)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un any més, dins el Festival Espurnes de Llagostera, es realitzarà un espectacle inèdit i de producció pròpia, serà “Cançons de llibertat”.

Un recorregut pel concepte de llibertat distribuït en tres blocs: visió personal, contra la repressió i amb visió de país.

Segons el membre de Sotrac, el grup promotor del festival Espurnes, Artur Comas, aquest 2021 s’ha volgut fer un recorregut pel concepte de llibertat. “Una temàtica molt present i de tota la vida”.

En total seran 15 artistes els que pujaran a l’escenari de la plaça del Castell el diumenge 6 de juny. Tots ells interpretaran cançons pròpies o vinculades al seu repertori i en alguns casos hi haurà diversos artistes actuant de forma conjunta.

El director artístic de l’espectacle, Pau Planas, ha detallat que “s’ha volgut apostar per artistes de diverses generacions, estils i àmbits, per buscar la varietat en tots els àmbits”. També ha destacat que hi haurà un repertori de poemes de Joan Margarit, Maria Mercè Marçal o Miquel Martí i Pol, uns poetes i que han escrit molt sobre la llibertat.

Des del festival s’ha aconseguit que torni dalt dels escenaris en Joan Vilamala, el cantant i compositor principal del grup dels 70-80 Esquirols. Una banda que es va dissoldre fa 35 anys.

També hi haurà referència al Punk català dels anys 90, en concret amb Àlex Vendrell, el cantant d’Inadaptats.

La Rumba també serà present al “Cançons de Llibertat” amb Sicus Carbonell de Sabor de Gràcia i vindrà acompanyat del seu fill Junior Carbonell.

La cançó d’autor la posarà en Josep Tero, la Ivette Nadal i la Montse Castellà.

L’espectacle també comptarà amb una mostra del Rock català. En concret a càrrec d’en Titot i en David Rossell, el cantant i el guitarrista de Brams.

La música actual, festiva i de contingut reivindicatiu també hi serà present amb Ebri Knight, Roba Estesa i Germà Negre. Tots ells en format reduït.

I finalitzarà l’espectacle la música de futur, amb artistes com Mabel Flores, Joina i el grup promotor del festival Espurnes, Sotrac.

L’espectacle es farà a les 20h a la plaça del Castell de Llagostera el diumenge 6 de juny i les entrades ja estan disponibles al web del festival.

D’altra banda, els organitzadors de l’Espurnes han destacat el bon ritme de venda de les entrades per els altres espectacles que es faran el 4 i 5 de juny. De fet ja han venut el 50% de les entrades disponibles per als concerts de pagament, mentre que per als gratuïts, les reserves també avancen a molt bon ritme.

El festival Espurnes es realitzarà al llarg de 3 dies (4, 5 i 6 de juny) a diversos escenaris repartits per espais del nucli antic de Llagostera. Pots consultar tota la programació al seu web.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS