En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Deixalles d'un "botellon" al passeig del Born de Barcelona. / Foto: Aina Martí (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En un comunicat publicat aquest dilluns, la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) ha lamentat que el sector no pugui ser un punt de trobada per a la població.

Segons diuen "s'ha vist abocada a trobar-se a la via pública" després de la finalització de l'estat d'alarma.

En aquest sentit, Fecalon adverteix que les imatges de 'botellons' com els que s'han vist a Barcelona "es repetiran" i afegeix que la capital catalana s'està convertint en "el botellòdrom més gran d'Europa".

En el mateix comunicat, l'associació recorda que el sector ja compta amb un pla de mesures higièniques i sanitàries que facilitaria la reobertura. Per altra banda, apunta que el sector "no vol contribuir a l'estigmatització dels joves", i per això demana que puguin gaudir "d'uns espais legals i segura per intentar gaudir d'una etapa de la vida fonamental per al seu desenvolupament emocional".

A més, Fecalon subratlla que el consum de begudes alcohòliques a la via pública està prohibit, sempre que pertorbi greument la tranquil·litat de la ciutadania. Alhora, recorda que el Govern ja va prohibir l'agost de 2020 el consum d'alcohol a la via pública amb multes d'entre 3.001 i 15.000 euros. Reclamen doncs, la reobertura de l'oci nocturn per evitar un nou toc de queda.

Per la seva banda, la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha reclamat "una reacció urgent" de la Generalitat que passi per la reobertura progressiva de l'oci nocturn i que s'ampliï l'horari de la restauració fins a la una després d'un cap de setmana "plagat de botellots i festes il·legals arreu de Catalunya".

En un comunicat, la patronal ha advertit que la situació "caos i descontrol nocturn" ha "indignat" el sector de l'oci nocturn, que aquest cap de setmana fa 14 mesos que està tancat per la crisi sanitària. L'organització empresarial veu com a "única solució a un problema que es podria cronificar" reobrir l'oci nocturn progressivament fins a les 4 o les 5 de la matinada.

La Fecasarm denuncia que només a Barcelona, en dues nits s'han desallotjat més de 16.000 persones que bevien al carrer, xifra a la qual caldria afegir-hi totes les festes il·legals que s'han celebrat portes endins, "superant en molts casos l'aforament de l'habitatge fins a un 500%".

La patronal veu com a única alternativa que el Govern ampliï urgentment l'oferta legal i es generin "metres quadrats d'espais segurs", que facin de "mur de contenció de les activitats il·legals per combatre el caos, l'anarquia i el descontrol".

Fecasarm ha afegit que a fi i efecte de poder reactivar l'oferta nocturna, és "imprescindible" modificar el pla sectorial de l'oci nocturn recentment aprovat i que veuen "impossible de complir". Aquest pla obliga a mantenir tant a la barra com a la pista de ball una distància interpersonal de seguretat d'1,5 metres i a portar un registre manual d'assistents.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS