En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha avisat que per als propers dies podrien quedar aturades prop de 90.000 cites per rebre la primera vacuna de Pfizer.

Això pot passar si es confirma la decisió per part del Ministeri de Sanitat de posar la segona dosi d'AstraZeneca amb aquest primer vaccí.

En aquest sentit, la consellera ha reiterat que ells són partidaris de tancar el cicle i posar la segona dosi amb la vacuna d'Oxford a aquelles persones que encara no l'han rebuda perquè s'ha demostrat que "la seguretat hi és".

Vergés ha criticat el "lamentable episodi" que ha suposat per a la ciutadania i les institucions la gestió de l'administració de la vacuna d'AstraZeneca a l'Estat.

Per Vergés els canvis de criteri en l'administració de la vacuna d'AstraZeneca han estat "missatge molt dolent de desconfiança" cap a la ciutadania. Més si es té en compte que l'Agència Europea del Medicament i els experts han validat la seguretat del vaccí d'Oxford.

Per aquest motiu, a la interterritorial el Departament tornarà a reclamar al Ministeri de Sanitat que sigui clar si vol imposar la segona dosi amb Pfizer i demanarà que s'assumeixin "responsabilitats" en aquest sentit.

Ahir dimarts, la Comissió de Salut pública va acordar que les persones de col·lectius essencials menors de 60 anys vacunades amb una primera dosi d'AstraZeneca completin la pauta amb Pfizer.

D'aquesta manera es resol una qüestió que estava pendent des de feia setmanes, després que l'executiu estatal decidís que el vaccí d'Oxford només es podia administrar als majors d'aquesta edat, com a precaució davant la possible vinculació del medicament amb alguns casos de trombosi en persones de menys de 60 anys.

La decisió es va prendre després que, ahir mateix, es fes públic el resultat de l'estudi de l'Institut Carlos III encarregat pel Ministeri de Sanitat que descarta reaccions adverses de consideració si es combinen els dos fàrmacs.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS