En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els representants del FIMAG i el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, en la presentació del catàleg. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El FIMAG de Torroella de Montgrí i la Diputació de Girona han creat un catàleg amb 67 mags i 104 espectacles d'arreu de Catalunya.

A través d'un portal web els programadors podran consultar qualsevol dels espectacles disponibles de màgia d'artistes de Catalunya.

Ho podran fer a través d'un cercador buscant un nom en concret o a través de filtres que permeten separar en funció de si són espectacles d'interior i exterior, a quin tipus de públic va dirigit, l'estil de màgia i també el caixet que s'haurà de pagar.

A més, els programadors poden llegir una sinopsi de cada espectacle i consultar la fitxa de cada mag, on hi ha les maneres de contactar-hi per contractar-lo.

El responsable de comunicació del FIMAG, Abel Font, ha destacat que volen que el catàleg sigui una "eina útil" per a programadors i també per als artistes. De fet, Font ha assegurat que el catàleg està "obert" per tal que qualsevol artista es pugui apuntar i formar part del ventall d'espectacles que s'ofereix als programadors.

La idea és que cada any es renovi aquest catàleg unes setmanes abans del FIMAG i així actualitzar tots els artistes i espectacles en actiu.

Per territoris, els artistes de la demarcació de Barcelona representen un 65% de tots els que hi ha inscrits al catàleg, mentre que a la demarcació de Girona n'hi ha un 20%. Per últim, Tarragona i Lleida es reparteixen el 15% restant.

Malgrat que en uns inicis els responsables plantejaven el catàleg com una eina només per a artistes gironins, al final han decidit obrir el ventall per a tot Catalunya.

Abel Font ha remarcat que no descarten ampliar-lo en un futur per incloure-hi també artistes internacionals i de l'estat espanyol. Tot i així, han recordat que aquesta és la primera vegada que s'encarregaven de fer un catàleg d'aquestes característiques i volien tenir "un límit factible i realista".

De fet, Font ha recordat que no hi ha "cap cens" de mags a Catalunya i això ha fet que hagin hagut de buscar els artistes per incloure'ls al catàleg. Tot i així, creuen que el llistat de 67 mags i 104 actuacions podria representar "el 80% de tots els espectacles en actiu a Catalunya".

Amb aquest catàleg, Abel Font preveu que hi hagi més espectacles de màgia en les programacions culturals de Catalunya per les facilitats que comportarà contractar-los. A més, ha destacat que serà "màgia de qualitat", ja que els artistes inclosos al catàleg són professionals de la màgia.

El catàleg elaborat pel FIMAG respon a la proposta que va fer l'àrea de Cultura de la Diputació de Girona a la fira de màgia de Torroella de Montgrí. El vicepresident i responsable de l'àrea, Albert Piñeira, ha reafirmat la "voluntat de capitalitat" del municipi baixempordanès en l'àmbit de la màgia i també a nivell cultural. Pel vicepresident aquest catàleg ha de servir per "professionalitzar" un "sector menystingut" en el món cultural.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS