En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La recepció d'un hotel de la Costa Brava. / Foto: Gerard Vilà (arxiu ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Bones expectatives pels establiments de la Costa Brava del Baix Empordà de cara a l'estiu. Si l'any passat ja va "salvar els mobles" amb una ocupació del 80% de mitjana entre juliol i agost, aquest 2021 la superarà "segur".

De fet, des del Grup Costa Brava Centre vaticinen que la temporada s'allargarà fins setembre, tal com era habitual abans de la pandèmia. I és que el sector ha vist com hi ha un "bon ritme" de reserves que el fa ser "molt optimista" de cara a l'estiu.

Malgrat aquestes bones sensacions, el fet que l'arribada de turisme estranger continuï sent una incògnita –deixant de banda el francès, que ve per carretera–, fa ser "prudent" el sector. "Necessitem més reserva internacional. Ens cal el mercat anglès, l'alemany o l'holandès", assenyala la gerent del Grup Costa Brava Centre, Judit Lloberol.

A la incertesa del turista de fora cal sumar-hi que la pandèmia ha provocat que el juny sigui un mes on es "treballa a última hora". Això, explica Lloberol, fa que sigui "molt complicat" saber quina serà la tendència d'aquest mes. La gerent del grup considera "molt important" que els establiments sàpiguen que no s'adoptaran més restriccions sanitàries, per tal de treballar amb "més certesa".

Un dels motius d'aquestes bones perspectives de la Costa Brava central és que el tipus de client que hi va té un poder adquisitiu "mitjà-alt" i els negocis són més petits que molts del la zona nord i sud del litoral gironí. En aquest sentit, el president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques Gironines, Antoni Escudero, explica que en aquests grans hotels es necessiten els touroperadors per poder treballar a ple rendiment.

El problema, però, és que aquestes empreses depenen de l'obertura dels vols internacionals i això "està costant més". Escudero reconeix que aquest any hi haurà una flota més gran d'hotels oberts en localitats com Lloret de Mar, Blanes o Roses, però que "ni de bon tros" s'arribarà als nivells de 2019.

"Aquí no està volant ningú, o sigui que encara trigarem. Aquest any venim del no-res i ens conformarem amb molt menys, però la realitat és que encara estem molt lluny del que teníem el 2019", remarca Escudero, que això sí, reconeix que hi ha "més reserves i moltes consultes".

Vota el número 1

Pel 29 de setembre

COL·LABORADORS