En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s'ha mostrat partidari que la mascareta deixi de ser obligatòria a l'exterior "en determinades condicions", decisió que depèn del govern espanyol, ja que ha de modificar el decret.

"Anar pel carrer sol, amb la bombolla o en grups petits sense mascareta, seria perfecte, normal. Hem de normalitzar a poc a poc, sense oblidar que la pandèmia no ha acabat", ha afirmat.

Argimon ha recordat que Catalunya va ser el primer territori que va introduir l'obligatorietat de la mascareta a la via pública, fa pràcticament un any, i que després s'hi van anar afegint altres comunitats autònomes. Per això, ha indicat, ara cal modificar el decret que en regula l'obligatorietat. Ha insinuat que si depengués de Catalunya ja n'haurien aixecat l'obligatorietat o estarien treballant-hi.

La idea, ha recalcat, és anar normalitzant la vida sense oblidar, però, que la pandèmia de la covid-19 continua.

El conseller ha demanat responsabilitat per aquest Sant Joan, però ha admès que la celebració no és el que més li preocupa si no les noves variants, especialment la Delta, la identificada a l'Índia. Segons ha dit és l'amenaça que més preocupa en aquests moments a Salut. "És el que ens pot tòrcer el camí", ha advertit.

D'altra banda, sobre la vacunació d'estudiants que hagin de marxar a l'estranger, com els del programa Erasmus, Argimon ha avançat que es farà, sense donar-ne més detalls: "Fer aquesta vacunació és absolutament pertinent". El conseller s'ha mostrat dolgut per no haver pogut facilitar més els estudis dels universitaris aquest curs, marcat per la virtualitat, i ha reblat: "Em sembla millor vacunar un estudiant d'Erasmus que la selecció espanyola". Els detalls es donaran a la roda de premsa monogràfica de vacunació, prevista per dijous.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS